DAGENS RETT: Reinsdyrfilet med jordskokk, poteter og valnøttsmør

Dagens rett Reinsdyrfilet med jordskokk, poteter og valnøttsmør

(www.matsdreyer.no)

Fredagsbiffen lager du på grillen - og denne utgaven er ekstra sunn

Kokeboka Sunt på Grillen er en av fem finalister i Beste norske kokebok 2019. Den er grunn nok i seg selv til å forlenge grillsesongen.

Reinsdyr er en av våre flotteste råvarer og bærekraftig så det holder i dagens kjøttdebatt. Kokeboka Sunt på Grillen handler da også om hvordan du kan grille med god samvittighet, det betyr selvsagt mer grønt, men også at du tenker nytt når du velger kjøtt. Når middagen skal bli grønnere, påvirker det også hvordan du jobber på kjøkkenet, i dette tilfelle ved grillen. La deg inspirere av denne måten å servere reinsdyrfilet på.

Jan Ivar Nykvist har med sin tredje grillkokebok skaffet seg en solid posisjon i dette segmentet. Foto: www.matsdreyer.no

Se alle finalistene i Beste norske kokebok 2019

Juryen mener denne kokeboka er en av årets beste norske:

Sunt på grillen

Jan Ivar Nykvist, Cappelen Damm 

 

Jan Ivar Nykvist kan sin grill, og selv om han ikke utelater verken biff eller koteletter, den sunne grillmaten har hovedrollen i årets bok. Det er på tide at Ola og Kari skjønner at også honningbakte gulrøtter, hvit asparges, rosenkål og purreløk trives over glødende kull. Gode, fargesterke bilder av Mats Dreyer.

Om den blir årets aller beste, avsløres den 28. november kl. 17 under prisutdelingen i Norli Bokhandel, Universitetsgata 22 i Oslo. Sett av datoen for det blir gode muligheter til å møte årets kokebokforfattere og teste ut smaksprøver. 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Reinsdyrfilet med jordskokk, poteter og valnøttsmør

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time og 15 minutter

Ingredienser

2 ss
4 ss
valnøtter, grovhakkede

Fremgangsmåte

Forberedelser:
Pensle reinsdyrfiletene med 2 ss rapsolje og krydre med salt og pepper.

Del jordskokkene og potetene i to, eller i grove biter hvis de er store. Vend jordskokker og poteter i 2 ss rapsolje og legg dem i en pakke av aluminiumsfolie. Topp med smør, valnøtter, salt og pepper.

Ved grillen:
Sett aluminiumspakken med grønnsakene på indirekte varme på grillen. La stå til både potetetene og jordskokkene er møre. Dette tar ca 40 minutter.

Grill reinsdyrfiletene på direkte varme til de er gyllne. Flytt over på indirekte varme og la ligge til de har en kjernetemperatur på 56 grader. La kjøttet hvile i 5 minutter før servering.

Servering:
Skjær kjøttet i fingertykke skiver og server sammen med jordskokkene og potetene. Bruk valnøttsmøret som ligger i bunnen av aluminiumsfolien som saus. Topp med friske bjørnebær.

Tips:
Pynt gjerne retten med spirer eller friske urter for ekstra farge og smak.

På jakt etter flere retter du kan lage på grillen så finner du 650 her.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

Denne oppskriften er hentet fra kokeboka Sunt på Grillen av Jan Ivar Nykvist, En av finalistene i Beste norske kokebok 2019. 

 Se alle finalistene i Beste norske kokebok 2019

 

Sendt inn av

Foto: www.matsdreyer.no

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen