DAGENS RETT: Så lett lager du en kjøttfri middag som alle vil like
Dagens rett
(Bilde: zi3000)

Så lett lager du en kjøttfri middag som alle vil like

Ovnsbakt fylt paprika smaker helt topp en kald novemberdag. Her er oppskriften.

Om du ikke har klart å gjennomføre en kjøttfri dag i uka, så kanskje du klarer det med denne retten. Den er veldig enkel å lykkes med og ingrediensene finner du i nærmeste butikk. 

Du kan også prøve en av disse grønnsaksrettene

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Fylt paprika

Fremgangsmåte

Tøm linsene/bønnene i et dørslag og skyll. La dryppe av.

Fres løk og hvitløk gyllent i oljen (noen minutter). Flå tomatene ved å legge de i kokende vann noen minutter - til skinnet sprekker. Dra av skinnet med en liten kniv og grovhakk dem. Ha dem i pannen sammen med terninger av squash, buljong og krydder. Tilsett linser eller bønner. La pannen trekke ved middels varme i 5-10 min.

Skjær hatten av paprikaene. Fjern frø og hvite hinner. Fordel fyllet i paprikaene, og sett på hatten. Settes i en ildfast form. Hell 1½ dl vann i formen og dekk med aluminiumsfolie. Stekes på midterste rille ved 200 grader i forvarmet ovn ca. 20 min. Serveres rykende varme, gjerne med ferskt brød og en god olje til.

Tips:
Dryss over revet parmesan eller annen hard enten før du setter dem inn i ovnen eller når du tar dem ut. 

Sendt inn av

Foto: zi3000

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen