DAGENS RETT: Kylling i wok

Dagens rett Kylling i wok

Slik blir du din egen kinakokk

Å lage kinainspirert mat er lett som bare det. Denne wokoppskriften er intet unntak. Dagens middag kommer til å gå unna.

Med denne oppskriften lager du superraskt et mettende og utrolig smakfullt måltid som hele familien vil digge. Ingrediensene finner du i alle butikker.

Woking er en metode som er såre enkel. Det eneste du skal huske på er høy varme og at du må jobbe raskt. Derfor lønner det seg å finne fram og forberede alle ingrediensene før du setter wokpannen på varmen.

I denne oppskriften er det brukt ferdig woksaus, men du lager den også enkelt selv.

Og vil du ha en vegetarisk vri, dropper du kyllingen og eventuelt bruker tofu i stedet. 

Flere lekre wokretter finner du her 

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Kinesiskinspirert kylling i wok

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

 
6 stk
kyllingfileter
2 pose(r)
1 stk
1 boks
0.5 stk
2 pakke(r)

Fremgangsmåte

Bland kyllingstrimler, hvitløk, ingefær og chili med woksaus. Mariner i ca. ½ time mens du klargjør de andre ingrediensene til woken. 

Skjær rød løk i ringer, squash i skiver, paprika og brokkoli i biter. Kok nudlene etter anvisningen på pakken.

Ta kjøttet ut av marinaden og fres kjøttet ( i strimler) raskt (2-3 minutter) i olje på sterk varme i en panne. Ta ut kjøttet og fres grønnsakene.
 
Bland de stekte kyllingstrimlene og nudler forsiktig i til slutt.
 
Tilsett marinaden og smak til med pepper og eventuelt salt.
 
I denne oppskriften er det brukt ferdig woksaus, men du lager den også enkelt selv.

Sendt inn av

Foto: Matprat/Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen