DAGENS RETT: Slik har du ikke laget julekveite før
Dagens rett

Slik har du ikke laget julekveite før

Unn deg et kveitemåltid en av romjulsdagene eller til nyttårsfesten. Denne oppskriften har en artig liten tvist.

Kveite er en skikkelig lekkerbisken, og for mange julefisk nummer én. Mange spiser den sågar på julaften. Har du ikke den tradisjonen, passer den like godt inn ellers i julen. Kveite er nemlig en veldig holdbar fisk, noe som er velkomment når tilgangen på fersk fisk er begrenset.

Flere lekre kveiteoppskrifter får du her

Alt du trenger å vite om julens mat og drikke

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Kveite med aspargesbønner og ingefærsmør

Antall porsjoner

8

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

Ingefærsmør
Tilbehør

Fremgangsmåte

Kok opp vann med salt og legg fiskeskivene i. La dem trekke på middels varme - de må ikke koke - i 8-10 minutter, til fisken så vidt slipper benet.

Ingefærsmør:

Rør smøret mykt og tilsett revet fersk ingefær og hakket gressløk, smak til med salt og nykvernet pepper.

Ha smøret på et bakepapir og rull sammen til en pølse som settes kaldt til servering.

Server kveiten med en skive ingefærsmør, poteter og aspargesbønner du såvidt har kokt møre i godt saltet vann.

Alt om kveite finner du her

Her finner du mange deilige retter med kveite

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen