Dagens rett

Torsk Pommes Anna med rødvinsaus, sellerirot, jordskokk og gulrot

Slik gjør du torsk til et vinterlig festmåltid

Slik gjør du torsk til et vinterlig festmåltid

Har du fersk torsk og gode rotfrukter, har du det beste utgangspunkt for et fantastisk måltid. Bare prøv denne oppskriften.
Redaksjonen
09 Januar 2021 - 01:02

Om du ikke får tak i skrei, kommer du langt med annen vintertorsk. På denne tiden av året er den fast og lekker i kjøttet og utkonkurrerer det meste av proteiner fra landbruket. 

Frister ikke denne torskeoppskriften, finner du mengder med andre i vår omfangsrike kokebok 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Torsk Pommes Anna med rødvinsaus, sellerirot, jordskokk og gulrot

Torsk Pommes Anna med rødvinsaus, sellerirot, jordskokk og gulrot

Fremgangsmåte

Pommes Anna:
Smelt smør sammen med timian. Legg potetskivene lagvis i en form med litt smør, salt og pepper mellom hvert lag. Sett så formen i en form med vann, og bak i ovnen på 180 grader i ca ½ time, til potetene er møre gjennom og lett brune i kantene.
 
Rødvinssaus:
Ha sjalottløken i en kjele sammen med litt olje og stek over middels varme til den er blank med ikke har tatt farge. Ha i rødvinen, kok opp og la koke inn til halve væskemengden er igjen. Hell i kraft og kok videre inn til omtrent det halve. Visp inn smøret litt etter litt i små porsjoner. Sausen må ikke koke mens smøret vispes inn, da skiller den seg og blir tynn.
 
Rotfrukter:
Skrell rotfruktene og kutt i grove biter. Kok møre i vann tilsatt litt smør og kjør i kjøkkenmaskin til en glatt puré. Smak til med salt og pepper. Hold gjerne av litt sellerirot (som smørstekes) og gulrot til pynt.
 
Torsk:
Skjær torskefileten i fire fine stykker. Varm opp en stekepanne med olje i og stek fisken nesten helt ferdig på skinnsiden 4-5 minutter. Trekk pannen av platen for så å snu fisken å la den ligge i stekepannen i ett minutt. Strø på med salt og pepper.
 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her