Dagens rett

Torsk Pommes Anna med rødvinsaus, sellerirot, jordskokk og gulrot

Slik gjør du torsk til et vinterlig festmåltid

Slik gjør du torsk til et vinterlig festmåltid

Har du fersk torsk og gode rotfrukter, har du det beste utgangspunkt for et fantastisk måltid. Bare prøv denne oppskriften.
Redaksjonen
09 Januar 2021 - 02:02

Om du ikke får tak i skrei, kommer du langt med annen vintertorsk. På denne tiden av året er den fast og lekker i kjøttet og utkonkurrerer det meste av proteiner fra landbruket. 

Frister ikke denne torskeoppskriften, finner du mengder med andre i vår omfangsrike kokebok 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Torsk Pommes Anna med rødvinsaus, sellerirot, jordskokk og gulrot

Torsk Pommes Anna med rødvinsaus, sellerirot, jordskokk og gulrot

Fremgangsmåte

Pommes Anna:
Smelt smør sammen med timian. Legg potetskivene lagvis i en form med litt smør, salt og pepper mellom hvert lag. Sett så formen i en form med vann, og bak i ovnen på 180 grader i ca ½ time, til potetene er møre gjennom og lett brune i kantene.
 
Rødvinssaus:
Ha sjalottløken i en kjele sammen med litt olje og stek over middels varme til den er blank med ikke har tatt farge. Ha i rødvinen, kok opp og la koke inn til halve væskemengden er igjen. Hell i kraft og kok videre inn til omtrent det halve. Visp inn smøret litt etter litt i små porsjoner. Sausen må ikke koke mens smøret vispes inn, da skiller den seg og blir tynn.
 
Rotfrukter:
Skrell rotfruktene og kutt i grove biter. Kok møre i vann tilsatt litt smør og kjør i kjøkkenmaskin til en glatt puré. Smak til med salt og pepper. Hold gjerne av litt sellerirot (som smørstekes) og gulrot til pynt.
 
Torsk:
Skjær torskefileten i fire fine stykker. Varm opp en stekepanne med olje i og stek fisken nesten helt ferdig på skinnsiden 4-5 minutter. Trekk pannen av platen for så å snu fisken å la den ligge i stekepannen i ett minutt. Strø på med salt og pepper.
 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her