Seien er virkelig fiskeelskerens fisk. Den er full av smak og kan den brukes til så mye, slik som i den lekre oppskriften du finner nedenfor. Den kan virke veldig omfattende. Men den kan forenkles ved å kutte ut noen av elementene, som de syltete småløkene og erstatte løkmarmeladen meden fra butikken. Sprøstekt løk ment for pølser gjør også nytten. Her er det bare å slippe fantasien løs.
Flere fristende seioppskrifter finner du her
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Moderne seibiff med blomkålkrem, syltet og sprø løk
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Kutt seien i fine porsjonstykker. Dekk seistykkene med grovsalt og la ligge i 8 minutter. Skyll av saltet og klapp fisken tørr.
Kutt loffen på oppskjærsmaskin i 2-3 mm tykke skiver, og legg en på hvert seistykke. Stek seien med loffen ned i litt olje over middels varme til gyllen skorpe. La hvile i fem min.
La fiskestykkene steke ferdig i ovn på 200 grader i ca fem min. Server på blomkålkrem og løkmarmelade.
Smak til med litt limesaft og salt.
Ta dem av og kok videre ned vesken til sirup. Vend så inn løkene før servering.
Pynt hele retten med litt gressløk og løkring.
Ta dem opp av posen og rist av overflødig mel, pisk sammen ett egg og dypp løkringene i dette. Ha løkringene over i en bolle med brødsmuler og dekk godt før du dypper ringene i egg og brød en gang til (dobbeltpaneres).
Løkringene frityrstekes i nøytral olje på ca 180 grader til gyldne.
Tips: Dersom du ikke har en påleggsmaskin, kan du gjerne fryse brødet og skjære skivene fint med en vanlig brødkniv i stedet. Brødsmuler lager du lett selv ved å kjøre restene av brødet i en foodprosessor til fine smuler.
Tips: Du kan selvsagt bruke torsk om du heller vil ha det.
Her finner du mange deilige retter med sei
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Norsk sjømatråd
Foto: Lauritzen & Westhammer
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 Poeng
Brocard Chablis Boissonneuse 2018
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 288,00 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Clotilde Davenne Chablis 2019
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 204,90 Basisutvalget -
88 Poeng
Soalheiro Vinho Verde Alvarinho 2019
Portugal
Volum: 0.750 Pris: 189,90 Basisutvalget -
80 Poeng
Aveleda Loureiro & Alvarinho 2019
Portugal
Volum: 0.750 Pris: 135,00 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Kühling-Gillot Qvinterra Riesling Trocken 2020
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 153,90 Basisutvalget -
87 Poeng
Ch. Miraval 2019
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 223,00 Basisutvalget -
89 Poeng
Saison Dupont
Belgia
Volum: 0.750 Pris: 99,90 Basisutvalget -
88 Poeng
Von Buhl Ungeheuer Riesling GG 2018
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 424,90 Bestillingsutvalget