DAGENS RETT: Tunfisksalat med egg og cæsardressing

Dagens rett Tunfisksalat med egg og cæsardressing

Start uka med en ekte sommermiddag

Denne oppskriften får deg til å drømme om sommerferie ved Middelhavet. I tillegg er den utrolig enkel å lage.

Denne klassiske salaten avhenger av god kvalitet på tunfisken. Legg derfor noen ekstra kroner i denne ingrediensen, og du er garantert en større opplevelse. 

Men bevares, salaten blir også god med mer ordinær tunfiskbokskvalitet.

Se flere fristende salater her 

Her bestiller du  dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Tunfisksalat med egg og cæsardressing

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

4 stk
1 boks
0.5 stk
Falsk cæsardressing
0.25 ts
0.25 ts

Fremgangsmåte

Kok eggene smilende (ikke helt fast plomme) og avkjøl.Del de i fire.

Ta opp tunfiskboksen og la den renne av seg i et dørslag før du har den i salaten.

Riv salatbladene i mindre biter og ha i en bolle. Kutt agurken i biter og løken i skiver og ha over salaten sammen med tunfisken.

Kok grønne linser etter anvisning på pakken, og skyll dem i rennende kaldt vann slik at de blir kalde. TIlsett linsene til salaten og legg de delte eggene på toppen.

Falsk cæsardressing:
Bland hvitløk, eggeplommer, pepper, sennep og limejuice i en matprosessor.

Tilsett olivenoljen i en tynn stråle, litt av gangen under jevn omrøring.

Server tunfisksalaten med cæsardressing og eventuelt brød ved siden av.

Tips: Ha gjerne litt med salt i vannet når du koker linsene da mye av saltet blir vasket ut når du skyller linsene i kaldt vann.

Flere oppskrifter som inneholder tunfisk

Flere deilige salater

Lag noen av disse dressingene 

Her finner du mange flere deilige saalater

Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Her er det kvinnene som holder tradisjonene vedlike

Crossover og fusion er kanskje nyere begreper, men konseptet er like gammelt som menneskeheten. Siden tidenes morgen har folk på vandring tatt med seg teknikker, ingredienser og smakskombinasjoner. Få kjøkken har vært mer åpne for påvirkning utenfra enn det filippinske. Les hele saken

Til toppen