DAGENS RETT: Tunfisksalat med egg og cæsardressing

Dagens rett Tunfisksalat med egg og cæsardressing

Start uka med en ekte sommermiddag

Denne oppskriften får deg til å drømme om sommerferie ved Middelhavet. I tillegg er den utrolig enkel å lage.

Denne klassiske salaten avhenger av god kvalitet på tunfisken. Legg derfor noen ekstra kroner i denne ingrediensen, og du er garantert en større opplevelse. 

Men bevares, salaten blir også god med mer ordinær tunfiskbokskvalitet.

Se flere fristende salater her 

Her bestiller du  dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Tunfisksalat med egg og cæsardressing

Fremgangsmåte

Kok eggene smilende (ikke helt fast plomme) og avkjøl.

Ta opp tunfiskboksen og la den renne av seg i et dørslag før du har den i salaten.

Riv salatbladene i mindre biter og ha i en bolle. Kutt agurken i biter og løken i skiver og ha over salaten sammen med tunfisken.

Kok grønne linser etter anvisning på pakken, og skyll dem i rennende kaldt vann slik at de blir kalde. TIlsett linsene til salaten og legg de delte eggene på toppen.

Falsk cæsardressing:
Bland hvitløk, eggeplommer, pepper, sennep og limejuice i en matprosessor.

Tilsett olivenoljen i en tynn stråle, litt av gangen under jevn omrøring.

Server tunfisksalaten med cæsardressing og eventuelt brød ved siden av.

Andre oppskrifter på salater finner du her

Tips: Ha gjerne litt med salt i vannet når du koker linsene da mye av saltet blir vasket ut når du skyller linsene i kaldt vann.

Her finner du oppskrifter på salatdressinger

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

 

 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Winemakers dinner 5. juni, Happolati, Oslo

Årets høydepunkt for mat og vinelskere

Den 5. juni inviterer vi til et toppmøte med Alsace-produsent Zind-Humbrecht på en av Oslos hotteste restauranter, Happolati. Fem utsøkte retter følger syv ettertraktete viner, valgt ut av  en av Norges aller dyktigste vinkelnere, Simon Zimmermann. Les hele saken

Til toppen