Saftig mild kylling er noe alle liker. Det kan være en god grunn til å servere kylling nå midt i julefeiringen. Spesielt når den får litt julestemning som her.
Vi har mange flere lekre kyllingoppskrifter
Den største julemenyen på nett finner du her
Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Kyllingfilet med smak av jul
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Rist hel pepper i en varm panne til de begynner å dufte og ryke lett. Sett til side til de er klade og knus pepperen i en morter.
Stek kyllingfiletene 3-4 minutter på hver side og dryss over salt og peppermiksen. La filetene hvile i pannen like lenge.
Sprøyt potetroser på en bakepapirkledd stekeplate. Stekes øverst i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter.
Vend inn spinaten rett før servering og smak til med litt salt og pepper.
Rens aspargesbønnene og rosenkålen og kok dem i godt saltet vann i 2-3 minutter.
Pynt med rødvinskaramellisert rødløk og kryddergrønt.
Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt
Foto: Matprat.no/Astrid Hals
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 Poeng
Ampeleia 2014
Italia
Volum: 0.750 Pris: 359,90 Bestillingsutvalget -
83 Poeng
Vajra Langhe Rosso 2015
Italia
Volum: 0.750 Pris: 149,90 Basisutvalget -
89 Poeng
Meinklang Graupert Zweigelt 2014
Østerrike
Volum: 0.750 Pris: 289,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Seresin MOMO Pinot Noir 2015
New Zealand
Volum: 0.750 Pris: 189,90 Bestillingsutvalget -
Austmann Caelum Caeruleum
Norge
Volum: 0.330 Pris: 34,90 Bestillingsutvalget -
Arendal 1839 Juleøl Ekstra Stærk
Norge
Volum: 0.330 Pris: 46,90 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
Desormière Côte Roannaise Tradition 2016
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 149,90 Bestillingsutvalget