Dagens rett

Torsk med siderkokt byggris og lun appelsinsaus

Når torsken får denne behandlingen, blir den uimotståelig
Foto: (Synøve Dreyer)

Når torsken får denne behandlingen, blir den uimotståelig

Her er nemlig mye smak både i paneringen og i tilbehøret. Og det hele er likevel klart på under en halvtime.
05 Oktober 2021 - 00:00

Om du ikke får tak i torsk, kan du fint bruke sei eller kolje/hyse i denne oppskriften. Og vil du ha ekstra tykk panering, kan du piske et egg og dyppe fiskebitene i før du vender dem i melet. Godt blir det uansett.

Se våre andre oppskrifter med torsk 

Torsk med siderkokt byggris og lun appelsinsaus

Torsk med siderkokt byggris og lun appelsinsaus

Fremgangsmåte

  1. Skjær torsken i porsjonsstykker.
  2. Riv skall av appelsin og bland sammen med hakket timian, salt og hvetemel.
  3. Vend fisken i melblandingen og stek i olje på middels varme i 3-4 minutter på hver side.
  4. Byggris:
    Kok byggrisen i eplecider i ca. 15 minutter, til den er mør.
  5. Skjær eple i små terninger. Smak til med salt og pepper, og rør inn epleterninger rett før servering så de blir varme, men ikke myke.
  6. Rør inn hakket ruccolasalat ved servering.
  7. Saus:
    Ha appelsinjuice, olivenolje, vaniljesukker, salt og kajennepepper i en kasserolle, og varm forsiktig opp. Sausen må ikke koke.
  8. Rør inn hakket persille rett før servering.
  9. Server torsken med byggris og appelsinsaus.

Se våre andre oppskrifter med torsk 

Har du lyst på en annen rett med fisk kan du ta en titt her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her