DAGENS RETT: Torsk med siderkokt byggris og lun appelsinsaus

Dagens rett Torsk med siderkokt byggris og lun appelsinsaus

(Synøve Dreyer)

Når torsken får denne behandlingen, blir den uimotståelig

Her er nemlig mye smak både i paneringen og i tilbehøret. Og det hele er likevel klart på under en halvtime.

Om du ikke får tak i torsk, kan du fint bruke sei eller kolje/hyse i denne oppskriften. Og vil du ha ekstra tykk panering, kan du piske et egg og dyppe fiskebitene i før du vender dem i melet. Godt blir det uansett.

Se våre andre oppskrifter med torsk 

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Torsk med siderkokt byggris og lun appelsinsaus

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

600 g
stk
1 stk
Byggris:
2 dl
1 stk
Saus:
0.5 ts

Fremgangsmåte

Skjær torsken i porsjonsstykker. Riv skall av appelsin og bland sammen med hakket timian, salt og hvetemel. Vend fisken i melblandingen og stek i olje på middels varme i 3-4 minutter på hver side.

Byggris:
Kok byggrisen i eplecider i ca. 15 minutter, til den er mør. Skjær eple i små terninger. Smak til med salt og pepper, og rør inn epleterninger rett før servering så de blir varme, men ikke myke. Rør inn hakket ruccolasalat ved servering.

Saus:
Ha appelsinjuice, olivenolje, vaniljesukker, salt og kajennepepper i en kasserolle, og varm forsiktig opp. Sausen må ikke koke. Rør inn hakket persille rett før servering. Server torsken med byggris og appelsinsaus.

 Se våre andre oppskrifter med torsk 

Har du lyst på en annen rett med fisk kan du ta en titt her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du vært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen