Del 4: Importert juleøl fra polet

Redaksjonen
09 November 2006 - 18:21

Også utenlandsk
I år som tidligere år finner vi svært gode kandidater blant de utenlandske ølsortene.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. november 2006. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Importert juleøl fra polet

÷ (93p)
Noël de Silenrieux
Brasserie de Silenrieux
Belgia
48473 VSD - kr 47,00 (25cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Mørk tett brunrød. Masse mørk bittersøt sjokolade, noe sitrus og krydder.
Smak: Ekstremt flott fylde og syre, veldig ren og elegant, fine bittertoner, sitter utrolig godt og lenge. (2006)
Mat: Meditasjonsøl, men også rike retter med en del fedme.
Vurdering: Et juleøl i særklasse men kanskje aller helst for vinelskeren på grunn av syrestrukturen. (2006)
Alkoholinnhold: 6,0% vol.
Bestill her:

+ (89p)
Mönchshof Weinachtsbier 2006
Kulmbacher Brauerei
Tyskland
42123 Vectura - kr 47,50 (50cl)
Bestillingsutvalg
Strag
Farge og duft: Gullgul. Fin fruktig duft med sitrus og aprikos, lett honningpreg og krydder.
Smak: Godt anslag, som duften, godt skum, lang ettersmak med behagelige bittertoner. (2006)
Mat: Julelunsj, julekoldtbord.
Vurdering: Et godt øl med dempet juleølkarakter. (2006)
Alkoholinnhold: 5,6% vol.
Bestill her:

+ (87p)
Val-Dieu Noël
Val-Dieu
Belgia
48472 VSD - kr 55,00 (33cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Strågul. Lett og svært elegant duft med hovedsakelig humle og noe malt.
Smak: Godt skum, fin syre, bra fylde, god lengde med fin bitterhet i finishen. (2006)
Mat: Julebord.
Vurdering: Et godt laget øl med svært lite juleølkarakter. Testflasken var for øvrig av 2006-årgang. (2006)
Alkoholinnhold: 7,0% vol.
Bestill her:

(86p)
Regal Christmas 2006
Brasserie du Bocq
Belgia
41564 Vectura - kr 85,50 (75cl)
Bestillingsutvalg
Strag
Farge og duft: Brunrød. Stor duft med en del kamfer og anistoner samt mye malt og kaffe.
Smak: Stor sødme i anslaget, middels syre og bitterhet, sitter lenge. (2006)
Mat: Krydret mat.
Vurdering: Litt pompøst, men ok for de som liker en del sødme. (2006)
Alkoholinnhold: 8,1% vol.
Bestill her:

(85p)
Erdinger Schneeweisse 2006
Erdinger
Tyskland
41050 Vectura - kr 38,90 (50cl)
Bestillingsutvalg
Strag
Farge og duft: Gullgul litt uklar. Fruktig frisk og lett søtlig duft.
Smak: Middels fyldig anslag, god sitrusfriskhet og godt humlepreg, sitter noe. (2006)
Mat: Sildebord, rakefisk.
Vurdering: Vinner på friskheten men du må altså like hveteølkarakteren. (2006)
Alkoholinnhold: 5,6% vol.
Bestill her:

(84p)
Kulmbacher Festbier 2006
Kulmbacher Brauerei
Tyskland
43708 Vectura - kr 40,30 (50cl)
Bestillingsutvalg
Strag
Farge og duft: Mørk gullgul. Lett elegant duft med malt og humle samt snev av kjøttbuljong.
Smak: Saftig og ganske lett med fint fruktpreg i finishen. (2006)
Mat: Julefrokost, sildebord.
Vurdering: For lite juleølpreg for de aller fleste men ellers et godt øl. (2006)
Alkoholinnhold: 5,6% vol.
Bestill her:

(84p)
Kapuziner Winterweissbier mit hefe 2006
Kulmbacher Brauerei
Tyskland
42124 Vectura - kr 45,90 (50cl)
Bestillingsutvalg
Strag
Farge og duft: Mørk gyllen. Hvete, sitrus, krydder og røyk.
Smak: Bløtt anslag, noe krydder, fint skum, dempet bitterhet. (2006)
Mat: Smørbrød med julepålegg.
Vurdering: Et lettdrikkelig og en tanke polert øl. (2006)
Alkoholinnhold: 5,4% vol.
Bestill her:

(75p)
Julemandens Trøst
Brouwerij Sterkens
Belgia
48470 VSD - kr 54,00 (33cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Brunrød. Søtlig syntetisk duft med mye tørket frukt, særlig sukat og noe krydder.
Smak: Søtlig anslag, altfor lite syre og bitterhet. (2006)
Mat: Alene.
Vurdering: Ikke bare er det er uvanlig juleøl men det er ikke helt godt balansert. (2006)
Alkoholinnhold: 8,1% vol.
Bestill her:

÷ (72p)
Gouden Carolus Christmas
Het Anker
Belgia
48471 VSD - kr 59,90 (33cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Brunrød. Krydder, sitrus, drops og epler.
Smak: Mye sødme i anslaget, mangler helt friskhet, og har veldiglite bitterhet, mye tørket frukt og honning i finishen. (2006)
Mat:
Vurdering: Den enorme sødmen balanseres ikke av syre/bitterhet og da blir ølet så å si ubrukelig. (2006)
Alkoholinnhold: 10,5% vol.
Bestill her:

(66p)
Samichlaus Bier 2006
Eggenberger International
Østerrike
43016 Vectura - kr 65,90 (33cl)
Bestillingsutvalg
Strag
Farge og duft: Gyllen. Kjøttbuljong, kandis, nøtter og karamellisert appelsinskall.
Smak: Stor sødme men ikke mer, mangler helt kullsyre og syre/bitterhet. (2006)
Mat:
Vurdering: Blir veldig kvalmende. (2006)
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her