Del 4: Importert juleøl fra polet

Redaksjonen
09 November 2006 - 17:21

Også utenlandsk
I år som tidligere år finner vi svært gode kandidater blant de utenlandske ølsortene.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. november 2006. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Importert juleøl fra polet

÷ (93p)
Noël de Silenrieux
Brasserie de Silenrieux
Belgia
48473 VSD - kr 47,00 (25cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Mørk tett brunrød. Masse mørk bittersøt sjokolade, noe sitrus og krydder.
Smak: Ekstremt flott fylde og syre, veldig ren og elegant, fine bittertoner, sitter utrolig godt og lenge. (2006)
Mat: Meditasjonsøl, men også rike retter med en del fedme.
Vurdering: Et juleøl i særklasse men kanskje aller helst for vinelskeren på grunn av syrestrukturen. (2006)
Alkoholinnhold: 6,0% vol.
Bestill her:

+ (89p)
Mönchshof Weinachtsbier 2006
Kulmbacher Brauerei
Tyskland
42123 Vectura - kr 47,50 (50cl)
Bestillingsutvalg
Strag
Farge og duft: Gullgul. Fin fruktig duft med sitrus og aprikos, lett honningpreg og krydder.
Smak: Godt anslag, som duften, godt skum, lang ettersmak med behagelige bittertoner. (2006)
Mat: Julelunsj, julekoldtbord.
Vurdering: Et godt øl med dempet juleølkarakter. (2006)
Alkoholinnhold: 5,6% vol.
Bestill her:

+ (87p)
Val-Dieu Noël
Val-Dieu
Belgia
48472 VSD - kr 55,00 (33cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Strågul. Lett og svært elegant duft med hovedsakelig humle og noe malt.
Smak: Godt skum, fin syre, bra fylde, god lengde med fin bitterhet i finishen. (2006)
Mat: Julebord.
Vurdering: Et godt laget øl med svært lite juleølkarakter. Testflasken var for øvrig av 2006-årgang. (2006)
Alkoholinnhold: 7,0% vol.
Bestill her:

(86p)
Regal Christmas 2006
Brasserie du Bocq
Belgia
41564 Vectura - kr 85,50 (75cl)
Bestillingsutvalg
Strag
Farge og duft: Brunrød. Stor duft med en del kamfer og anistoner samt mye malt og kaffe.
Smak: Stor sødme i anslaget, middels syre og bitterhet, sitter lenge. (2006)
Mat: Krydret mat.
Vurdering: Litt pompøst, men ok for de som liker en del sødme. (2006)
Alkoholinnhold: 8,1% vol.
Bestill her:

(85p)
Erdinger Schneeweisse 2006
Erdinger
Tyskland
41050 Vectura - kr 38,90 (50cl)
Bestillingsutvalg
Strag
Farge og duft: Gullgul litt uklar. Fruktig frisk og lett søtlig duft.
Smak: Middels fyldig anslag, god sitrusfriskhet og godt humlepreg, sitter noe. (2006)
Mat: Sildebord, rakefisk.
Vurdering: Vinner på friskheten men du må altså like hveteølkarakteren. (2006)
Alkoholinnhold: 5,6% vol.
Bestill her:

(84p)
Kulmbacher Festbier 2006
Kulmbacher Brauerei
Tyskland
43708 Vectura - kr 40,30 (50cl)
Bestillingsutvalg
Strag
Farge og duft: Mørk gullgul. Lett elegant duft med malt og humle samt snev av kjøttbuljong.
Smak: Saftig og ganske lett med fint fruktpreg i finishen. (2006)
Mat: Julefrokost, sildebord.
Vurdering: For lite juleølpreg for de aller fleste men ellers et godt øl. (2006)
Alkoholinnhold: 5,6% vol.
Bestill her:

(84p)
Kapuziner Winterweissbier mit hefe 2006
Kulmbacher Brauerei
Tyskland
42124 Vectura - kr 45,90 (50cl)
Bestillingsutvalg
Strag
Farge og duft: Mørk gyllen. Hvete, sitrus, krydder og røyk.
Smak: Bløtt anslag, noe krydder, fint skum, dempet bitterhet. (2006)
Mat: Smørbrød med julepålegg.
Vurdering: Et lettdrikkelig og en tanke polert øl. (2006)
Alkoholinnhold: 5,4% vol.
Bestill her:

(75p)
Julemandens Trøst
Brouwerij Sterkens
Belgia
48470 VSD - kr 54,00 (33cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Brunrød. Søtlig syntetisk duft med mye tørket frukt, særlig sukat og noe krydder.
Smak: Søtlig anslag, altfor lite syre og bitterhet. (2006)
Mat: Alene.
Vurdering: Ikke bare er det er uvanlig juleøl men det er ikke helt godt balansert. (2006)
Alkoholinnhold: 8,1% vol.
Bestill her:

÷ (72p)
Gouden Carolus Christmas
Het Anker
Belgia
48471 VSD - kr 59,90 (33cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Brunrød. Krydder, sitrus, drops og epler.
Smak: Mye sødme i anslaget, mangler helt friskhet, og har veldiglite bitterhet, mye tørket frukt og honning i finishen. (2006)
Mat:
Vurdering: Den enorme sødmen balanseres ikke av syre/bitterhet og da blir ølet så å si ubrukelig. (2006)
Alkoholinnhold: 10,5% vol.
Bestill her:

(66p)
Samichlaus Bier 2006
Eggenberger International
Østerrike
43016 Vectura - kr 65,90 (33cl)
Bestillingsutvalg
Strag
Farge og duft: Gyllen. Kjøttbuljong, kandis, nøtter og karamellisert appelsinskall.
Smak: Stor sødme men ikke mer, mangler helt kullsyre og syre/bitterhet. (2006)
Mat:
Vurdering: Blir veldig kvalmende. (2006)
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake
Ukens drink

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake

Whisky og ingefærøl er som skapt for vinteren. Her serverer vi én av dem med den som for mange er selveste Irish Whiskey.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik blir kyllingfilet til en smaksrik gryterett
Dagens rett

Slik blir kyllingfilet til en smaksrik gryterett

Det er ikke store innsatsen som kreves, men du blir rikelig belønnet. Med øl i gryta, må du kanskje ha øl i glasset. Men det er ikke nødvendig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her