Ukens kake
Denne desserten vil du elske

Denne desserten vil du elske

Mangopudding er manges favoritt ved besøk på asiatiske restauranter. Så enkelt lager du den selv hjemme.
Aase E. Jacobsen
25 Oktober 2015 - 13:02

Før var fritert banan en selvfølge etter en middag på kinesisk restaurant. Nå har mangopudding nærmest tatt over. Ikke rart, for mangosmaken har det som trengs, fruktighet, sødme og friskhet. Ikke føles den like mektig heller.

Best av alt er at du enkelt kan lage den selv. Og du kan bruke så vel fryst som fersk mango. Men pass på at mangoen er moden, ellers blir det ikke den samme susen over desserten. Umoden mango er ikke veldig godt og ikke søtt nok til en pudding.  

 Se alt det andre du kan bruke mango til 

 Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev 

Mangopudding

Mangopudding

Fremgangsmåte

Bløt gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Rør den ut i det varme vannet. Når gelatinen er oppløst, tilsett sukker og rør til det også er oppløst.

Bland mangopure, melk og isbiter i en stor bolle. Tilsett sukker- og gelatinmiksen og rør mens isen smelter.

Smak på blandingen om den har riktig balanse mellom sukker og sødme. Smak eventuelt til med lime eller mer sukker. 

Ha i en dessertform eller porsjonsformer (det tar kortere tid). La stå i kjøleskap i 2-3 timer. Du kjenner om den er klar ved å trykke på toppen. Hvis den kjennes fast, er den klar til å velves. For å få puddingen ut av formen er et godt tips å dyppe den raskt i kokende vann.

Pynt med mangoskiver før servering.

Tips1: Du kan også bruke frossen mango i terninger.

Tips2: Om du presser mangopureen gjennom en sikt, blir puddingen enda mer silkemyk. 

Tips3: Server gjerne vaniljeis ved siden av. 

 Se alt det andre du kan bruke mango til 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør smaken av Norge til levevei - studiet for deg som vil jobbe med norsk tradisjonsdrikke

Fagskolen i Vikens utdanningstilbud Norsk tradisjonsdrikke som reiselivsprodukt er skredderskydd behovet til norsk reiseliv, og tar opp nye studenter i høst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her