Ukens kake
Denne desserten vil du elske

Denne desserten vil du elske

Mangopudding er manges favoritt ved besøk på asiatiske restauranter. Så enkelt lager du den selv hjemme.
Aase E. Jacobsen
25 Oktober 2015 - 12:02

Før var fritert banan en selvfølge etter en middag på kinesisk restaurant. Nå har mangopudding nærmest tatt over. Ikke rart, for mangosmaken har det som trengs, fruktighet, sødme og friskhet. Ikke føles den like mektig heller.

Best av alt er at du enkelt kan lage den selv. Og du kan bruke så vel fryst som fersk mango. Men pass på at mangoen er moden, ellers blir det ikke den samme susen over desserten. Umoden mango er ikke veldig godt og ikke søtt nok til en pudding.  

 Se alt det andre du kan bruke mango til 

 Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev 

Mangopudding

Mangopudding

Fremgangsmåte

Bløt gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Rør den ut i det varme vannet. Når gelatinen er oppløst, tilsett sukker og rør til det også er oppløst.

Bland mangopure, melk og isbiter i en stor bolle. Tilsett sukker- og gelatinmiksen og rør mens isen smelter.

Smak på blandingen om den har riktig balanse mellom sukker og sødme. Smak eventuelt til med lime eller mer sukker. 

Ha i en dessertform eller porsjonsformer (det tar kortere tid). La stå i kjøleskap i 2-3 timer. Du kjenner om den er klar ved å trykke på toppen. Hvis den kjennes fast, er den klar til å velves. For å få puddingen ut av formen er et godt tips å dyppe den raskt i kokende vann.

Pynt med mangoskiver før servering.

Tips1: Du kan også bruke frossen mango i terninger.

Tips2: Om du presser mangopureen gjennom en sikt, blir puddingen enda mer silkemyk. 

Tips3: Server gjerne vaniljeis ved siden av. 

 Se alt det andre du kan bruke mango til 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her