Dette gikk du glipp av sist du var på Mallorca

Dette gikk du glipp av sist du var på Mallorca

Vi snakker ikke om flaskeknusing, men derimot om ferieøyas største vinskatt og best skjulte hemmelighet. Som du altså ikke behøver å reise langt for å få tak i.

Både toppvinen Ànima Negra Àn og Ànima Negra Àn/2 er bare et tastetrykk unna og en fin måte å forberede seg mentalt på alt det gode vi har i vente – sommer, sol, ferie, god mat og drikke.

Her snakker vi om aromatiske, elegante og særpregete viner med nydelig frukt og leskende munnfølelse. Faktisk overraskende delikate gitt opprinnelsen. Nærmere pinot noir og Burgund kommer du ikke i Spania, og definitivt ikke på Mallorca.

Denne spanske produsenten lager sin egen pinot noir-stil

Begge disse vinene er altså ganske langt unna det de fleste forbinder med «ferievin». Vinmaker Miquelàngel Cerda har nemlig tatt vare på en gammel tradisjon med lokale druesorter i eldgamle vinmarker som stod i fare for å bli utryddet av den stadig omseggripende turismen.  

Miquelàngel Cerda i vinmarken.

Disse vinmarkene tilhører det offisielle vinområdet (DO) Pla i LLevant, sørøst på øya, fem mil øst for «hovedstaden» Palma, og derfor et stykke unna de mest populære badestedene.

Denne delen av Mallorca har lange tradisjoner med druedyrking, vinproduksjon og destillering. I dag er det ikke mye igjen, men Miquelàngel Cerda og hans kompanjong Pere Obrador har i de siste 20 årene gjort sitt for at tradisjonen ikke skal bli borte. Selv om de må slåss for å overbevise druedyrkerne om at de ikke skal rive opp vinplantene.

 

For det er ikke internasjonalt anerkjente og «lettsolgte» druesorter det er snakk om, derimot callet, mantonegro og fogoneu som du garantert ikke har hørt om før. Selv om callet betyr «svart» på den lokale dialekten, er ikke den resulterende vinen veldig mørk. Noen produsenter på Mallorca blander denne druen som ifølge Miquelàngel Cerda er den mest interessante av de tre, med cabernet eller syrah hvilket gir en dypere farge, men som også vil dekke over særpreget. I øyeblikket er det bare Ànima Negra blant Mallorcas vinprodusenter som er representert i Norge.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Ànima Negra Àn 2012

Produsent:
Anima Negra Vit.
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Øvrige
Pris:
499,00 kr
Varenummer:
2903501
91 Poeng
Les smaksnotatene »

 

Ànima Negra Àn/2 2018

Produsent:
Anima Negra Vit.
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Øvrige
Pris:
309,00 kr
Varenummer:
2903401
89 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen