Dagens rett

Parmesanflette

Dette lettlagde brytebrødet er som et måltid i seg selv

Dette lettlagde brytebrødet er som et måltid i seg selv

Den byr på skikkelig fråtsing med parmesanen, så det er ikke rart den smaker så godt.
Aase E. Jacobsen
17 Mars 2021 - 00:00

Siden brødet er så mektig, passer det supert enten alene kanskje bare med en salt og litt spekeskinke, eller til en deilig grønnsaksbasert suppe. 

Her kan du finne inspirasjon til det siste

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Parmesanflette

Parmesanflette

Fremgangsmåte

Hell melet i en stor bolle og rør inn salt, sukker og gjær. Tilsett vann og bland sammen for hånd, kna deretter deigen sammen. 

Hvelv deigen ut på et lett strødd underlag og kna den godt i 10 minutter. Legg den over i en stor bolle smurt med olje, og dekk den med et rent håndkle. La heve på et lunt sted til dobbel størrelse (ca. 1 time).

Kna deigen lett i 1 minutt, kjevle den deretter ut på et lett strødd underlag til en firkant på omtrent 50 x 30 cm.

Smør rød pesto eller soltørket tomatpasta ut over deigen. La det være igjen 2 cm langs den ene langsiden. Fordel rosmarin og parmesan jevnt ut over deigen. Start med den ytre langsiden og rull firkanten sammen til en pølse. Trykk den sammen på langsiden slik at den blir lukket. Form rullen til en ring og fest endene sammen.

Legg kransen over på et stort, smurt bakebrett. Skjær 16 jevne skiver med en skarp kniv, uten å skjære helt gjennom, og slik at sirkelformen beholdes. Vri hver skive slik at snittflaten vender opp. Strø over valmuefrø. La heve på et lunt sted i 30–40 minutter.

Tips:
Du kan godt bruke sesamfrø i stedet.

Forvarm ovnen mens kransen ligger til heving til 210 °C, varmluft 190 °C. Stek fletten i 20–25 minutter til den er luftig og gyllenbrun. Avkjøl på rist. 

Strø over parmesan-skiver og kvister av rosmarin, og server med oliven, artisjokk og soltørket tomat i olivenolje.

Her finner du flere oppskrifter på brytebrød

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Parmigiano Reggiano/Foto: Steve Lee

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne
Dagens rett

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne

I dag serverer vi en rykende het, aromatisk og kremet søtpotetsuppe som får varmen til å bre seg i kroppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her