DAGENS RETT: Potetsuppe - eplepannekaker med grillet ananas

Dagens rett Potetsuppe - eplepannekaker med grillet ananas

Supersunn og grønn suppe følges av herlige pannekaker - det blir en mandagsmiddag alle vil like

Det er lov til å skeie ut litt av og til, og i dag serverer vi deilige pannekaker med herlig stekt ananas etter suppen.

Suppe og pannekaker er for mange synonymer, og med disse deilige eplepannekakene kommer det garantert ikke til å bli noe problem å tømme suppekjelen først.

Her finner du flere gode pannekakeoppskrifter

Supper kan varieres i det uendelige. Se bare her

 

Astrids grønne potetsuppe

Fremgangsmåte

Skrell poteter og selleri og skjær i biter. Skjær purren i tykke ringer og la alt koke i vann med grønnsakbuljong i ca. 10 min.

Ha i de hakkede krydderurtene og kok videre til potetene er møre.

Kjør suppen til puré i hurtigmikser eller med stavmikser.

Spe med vann om suppen blir for tykk. Rør i fløten og tilsett salt og pepper etter smak.

Tips: Suppen passer både som forrett og som egen rett med godt brød til.

Her finner du mange flere deilige supper

9 lettlagete supper å ta med på tur

 Slik lager du kraft selv

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Eplepannekaker med grillet ananas

Fremgangsmåte

Rasp eplene, behold gjerne skinnet på. Bland alle ingredienser og rør godt.

Stek pannekakene i litt smør over middels varme på begge sider til de er gylne.

Grovhakk valnøtter. Skjær ananasen i tykke skiver og fjern den harde 'stilken' i midten.

Stek i litt smør over middels varme til ananasskivene begynner å bli myke. Bruk gjerne grillpanne, da får ananasskivene et fint grillmønster.

Server eplepannekakene rykende varme med hakkede valnøtter, grillet ananas og litt god honning over.
 

Sendt inn av

Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen