Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Drikke
Her har du toppviner for kjelleren

Her har du toppviner for kjelleren

Markus Molitor byr på trestjerners sødme for den tålmodige og det til svært gunstige priser.
Aase E. Jacobsen
22 August 2013 - 07:00

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Mosel-produsenten Markus Molitor tilhører den tyske sødmeeliten. Få lager så imponerende viner som denne mannen. Og disse vinene er tilgjengelig i Norge til latterlig lave priser. I Tyskland må du ut med 50-60 euro flasken, mens de her ligger på 200-400 kroner. 

Les mer om Markus Molitor

Molitor har sitt eget system for å merke sine ausleser, enten ingen, to eller tre stjerner. Hver vin lages i veldig små kvanta, ned til ett fat, og selv om totalproduksjonen er på «fattige» 250.000 flasker, er Molitor kjent for å ha en ekstremt stor portefølje. Bare i Norge er det i øyeblikket 23 viner av 2011-årgangen i salg.

Lekker frukt i 2011

Og 2011-ene fra Molitor er svært vellykket. Syrene er ikke like ekstreme som i 2010, men frukten er lekker som bare det. Det kommer spesielt godt til uttrykk i hans trestjerners ausleser.

Les mer om 2010-årgangen

De er alle av svært høy kvalitet, men aller øverst troner Markus Molitor Graacher Himmelreich Riesling Auslese*** 2011 (4767) . En elegant og fyldig vin med strålende balanse. I sannhet en imponerende vin for de neste 50 årene. Vinmarken Himmelreich i Graach er kjent for kvaliteten på sine rieslingdruer.

Les mer om Graachs vinmarker

Hakk i hel er de to «solurene», Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Auslese*** 2011 (4757) og Markus Molitor Wehlener Sonnenuhr Riesling Auslese*** 2011 (4761) . Denne siste er utsolgt (etter at Parker ga den 100 poeng). Navnet forteller at her står sola rett på hvilket sikrer veldig høy modning og tilnærmet perfekte druer i gode år.

Les mer om Sonnenuhr

Av svært høy kvalitet er også trestjernerne Markus Molitor Ürziger Würzgarten Riesling Auslese*** 2011 (4762) og Markus Molitor Zeltinger Schlossberg Riesling Auslese*** 2011 (4765) .

Les mer om Mosel

Om helflaske er for mye, er Markus Molitor Bernkasteler Lay Riesling Auslese*** 2011 (4764) et godt alternativ. Drøyt to hundre kroner for en vin som holder minst 20 år er fortsatt veldig billig.

Selv om Molitor er berømt for sine søte viner, er hans feinherbs også i en klasse for seg. Feinherb er omtrent det samme som halbtrocken (inntil 18 gram restsukker), men det finnes ingen lovfestete nedre eller øvre grenser. Feinherb høres tørrere ut enn det noe gammelmodige halbtrocken og er sånn sett mer en markedsføringsgimmick. Like fullt er vinstilen blitt ekstra populært i restaurant-Norge, særlig gjelder det enklere viner.

Spesialfeinherb

Molitor kjører feinherb-lina helt ut med Markus Molitor Ürziger Würzgarten Riesling Auslese*** Feinherb 2011 (4768) som er en svært fyldig og rik vin med flott syrestruktur og hele 33 gram restsukker, men som balanseres veldig godt av syren.

Selv om den bare har to stjerner, fortjener den noe mer utviklete, men fortsatt purunge Molitor Edition 4. Zeltinger Himmelreich Riesling Auslese** Feinherb 2005 (4777)  oppmerksomhet. Den tilhører hans egen kategori Edition, spesielt utvalgte druer, som alltid vinifieres som feinherb. Nok et veldig godt kjøp.

Les mer om Molitors Edition  

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.
Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De røde vinene slåss om oppmerksomheten
+
Tester
Nyheter vin spesialpol april 2021

De røde vinene slåss om oppmerksomheten

At tysk pinot noir er i verdensklasse, får du bevisene på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lett får du suksess
Ukens kake
Enkel suksessterte

Så lett får du suksess

En sprø og veldig lettlaget utgave av denne kakefavoritten for mange.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dette er noe av det beste som er kommet fra fastlands-Hellas
Godbiter i pollisten

Dette er noe av det beste som er kommet fra fastlands-Hellas

Vi snakker om tradisjonelle greske vinstiler med en tvist som gjør at de virkelig står ut og gir mersmak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne rødvinen er et aldri så lite kupp
+
Ukens vin
Forsiden akkurat nå
Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten
Dagens rett
Marokkansk lam med tabbouleh

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten

I denne oppskriften får du brukt opp både lam- og sauserester. Med herlige innslag fra midtøsten blir påskelammet forvandlet til en ny og  magisk smaksopplevelse

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden
Dagens rett
Lam på burgundervis

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden

Lammekjøtt som får putre lenge i gryta med rødvin og andre godsaker er et veldig godt alternativ til lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest
Dagens rett
Empanadas som i Chile

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest

Empanadas er chilensk nasjonalrett og derfor velegnet som festmat også her. Siden retten er lett å servere og spise, er den super hvis det er mange til bords.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her