DAGENS RETT: Fransk lammegryte

Dagens rett Fransk lammegryte

Inviter på denne franskinspirerte lammegryten

Varm og full av smak, menlikevel lett å lage - dette er en perle av en søndagsmiddag som alle kan klare å få til.

Denne oppskriften har ingen store utfordringer. Den lager seg nesten selv på ovnen mens du gjør andre ting  - og det er jo det søndager er til. Om du ikke har startet lammesesongen ennå, kan du fint bruke storfekjøtt i denne gryten. 

Se våre andre oppskrifter på gryter som egner seg for søndagsmiddagen 

Bestill  dagens rett som e-post 

 

Fransk lammegryte

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 kg
lammekjøtt
3 ss
olje
0.5 ts
0.5 l

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i stykker a 5-x cm, sjalottløk deles i 2 el 4 og hvitløk i tynne skiver. Varm olje i en panne og brun kjøttet pent. Ha i løken og surr noen minutter. Tilsett rødvinen og la koke inn.

Ha så i tomatboksen og gulrøtter kutter i skiver. Kok opp. Smak til med salt, pepper, og laurbær. Ha i vann og la det småkoke i ca. 1 ½ time.

Tilsett timian og bønner. Kok opp og server med ferskt brød, kokt ris eller ovnsstekte potetbåter.

Se våre andre oppskrifter på gryter som egner seg for søndagsmiddagen 

Her kan du se hvilke deler av lammet som passer til hvilke retter

Mange herlige oppskrifter med lam 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du vært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen