Dagens rett

Fransk løksuppe med sherry

By på en fransk klassiker med en liten vri

By på en fransk klassiker med en liten vri

Når du har sherry i løksuppen, smaker det veldig godt med sherry som drikkefølge. En utmerket match. Men vi har selvsagt mange andre gode drikkeforslag.
28 September 2022 - 00:00

Sherry er nemlig en svært allsidig og undervurdert drikke. I basisutvalget har du nå valget mellom en fino sherry i toppklassen, Valdespino Inocente Fino Single Vineyard Macharnudo Alto eller den litt fruktigere Tio Pepe Fino

Begge kan du bruke i oppskriften for de er helt tørre. 

Har du ikke sherry, kan du godt bruke litt hvitvin i suppa. Men den må være tørr, for løk har mye sødme. 

Det finnes også andre alternativer enn sherry - vin jaune fra Jura er ikke så ulik, all den tid den er modnet under flor. Men likevel en annen vinstil.

Øl smaker også fantastisk til løksuppe, men altså ikke pilsner. Det må større kompleksitet og fylde for å matche denne klassiske retten. Derfor foreslår vi mange ulike typer. 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Den gode franske løksuppe med sherry

Den gode franske løksuppe med sherry

Fremgangsmåte

  1. Smør og olje blandes i varm panne.
  2. Varm opp kraften i en kjele.
  3. Løkskivene freses til de er gylne og møre i pannen.
  4. Rør melet raskt inn for å unngå klumper og spe med den varme kraften en øse av gangen.
  5. Har du sherry tilgjengelig, tilsett den nå.
  6. La suppen koke 8-10 minutter. Smak til med salt og pepper.
  7. Hell suppen over i ildfaste porsjonsskåler.
  8. Legg et stykke med ristet loff i hver suppeskål og dryss så over reven ost på toppen.
  9. Skålene settes inn i ovn ved 230 °C. Osten skal få gyllen farge og brødet skal bli sprøtt. Beregn ca. 6-8 minutter.
  10. Suppen serveres rykende varm.

Se våre andre oppskrifter på løksuppe

Her finner du mange flere deilige supper

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her