Se alt du kan lage med rabarbra

De beste kakeoppskriftene med rabarbra

Pai med jordbær- og rabarbrakompott

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

Paibunn
175 g
Fyll
0.25 dl

Fremgangsmåte

Paibunn:
Bland smør, sukker og mel til en deig - gjerne i foodprosessor. Trykk deigen ut i en smurt form, ca. 22 cm i diameter. La den stå kjølig en halv times tid

Prikk paideigen med en gaffel og stek den ved 200°C i ca. 15 minutter.

Fyll:
Kok den rensede og oppdelte rabarbraen med sukker og vann i en kjele. Ta opp rabarbraen når den er nesten myk. La væsken koke inn til en tykk saus. Ha i rabarbrabitene igjen og avkjøl. Du kan også jevne med litt potetmel for å få tykkere fyll.

Bre rabarbrakompotten over kaken, dekorer med skivede jordbær, og server paien med vaniljesaus eller pisket kremfløte.

Her er alt du trenger å vite om rabarbra

Her finner du mange deilige desserter

Og her finner du mange oppskrifter der rabarbra er med

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Lun rabarbra med sprøtt lokk

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

50 minutter

Ingredienser

Smuldre-topping
50 g
Vaniljesaus
5 dl
0.5 dl

Fremgangsmåte

Lag smuldreblandingen først. Bland mel og sukker i en bolle og smuldre smøret i blandingen. Tilsett mandelflak og bland godt til en jevn, smulete masse.

Skjær topp og bunn av rabarbrastilkene og skrell dem om nødvendig. Kutt dem i 2 cm biter.

Bland sukker, potetmel og kanel og vend dette inn i rabarbraen. Ha alt i en smurt ildfast form. Dryss over smuldre-toppingen og litt ekstra mandelflak. Bak ved 190 grader i ca 30 minutter.

Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene til sausen.

Varm opp under omrøring til kremen blir passe tykk. Pass på at den ikke koker. Avkjøl hurtig ved å sette kjelen i iskaldt vann. Rør under avkjøling for å unngå snerk.

Server rabarbraen lun med den hjemmelagde vaniljesausen til.

50 oppskrifter med syltetøy

Her er alt du trenger å vite om rabarbra

Og her finner du mange oppskrifter der rabarbra er med

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Rabarbrapai med vaniljekrem

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

Paideig
150 g
Fyll

Fremgangsmåte

Smuldre raskt sammen smør, mel og sukker i en foodprosessor.

Ha i eggeplommen og spe med vann til fin konsistens.

Sett paideigen i kjøleskap minst en halv time.

Sett ovnen på 200 grader.

Kjevle ut deigen til en leiv og kle formen. Prikk skallet med en gaffel og forstek den på 200 grader i ca. 10 minutter.

Skrell rabarbraen om den virker trevlete, skjær den i biter på 2 - 3 cm.

Dryss på potetmel og sukker, dette må gjøres rett før rabarbraen legges i formen for å unngå at den safter seg.

Ha vaniljekremen i paibunnen før rabarbraen legges over.

Stek paien ved 200 grader i ca. 30 - 40 minutter.

Tips : Du kan selvfølgelig lage vaniljekremen selv.

50 oppskrifter med syltetøy

Her er alt du trenger å vite om rabarbra

Her finner du mange deilige paier

Og her finner du mange oppskrifter der rabarbra er med

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen