Dagens rett

Gambas al pil pil - fresende varme scampi med hvitløk

Etter en deilig sommer er det på høy tid å komme i gang med serveringen av retter som er relativt enkle å tilberede. Vi starter opp med scampi, og vi sparer ei på hvitløken! Kos deg nå på ettersommeren med en duggfrisk tørr sherry.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Gambas al pil pil - fresende varme scampi med hvitløk

Fremgangsmåte

Du trenger mye brød for hånden til å fange opp de deilige saftene i pannen etter disse hvitløksskalldyrene. Denne baskiske tapa som andre steder i Spania heter gambas al ajillo, serveres tradisjonelt fresende varme i en liten metallpanne.

Varm olivenoljen i en panne på middels varme. Ha i hvitløk, chiliflak og paprika og stek i ca. 1 minutt, til det dufter. Skru opp til sterk varme, ha i scampi, sitronsaft og sherry. Rør godt og stek i ca. 3 minutter, til scampiene blir rosa og ugjennomsiktige. Smak til med salt og pepper, dryss med persille og server.

Her finner du veldig mange oppskrifter med skalldyr

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
 

Forsiden akkurat nå

Til toppen