God rød burgunder for pengene

God rød burgunder for pengene

Volnay-kongen de Montille lager strålende burgundere også på bortebane.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Det er Volnay og dens karaktersterke premier cru-er som har gjort de Montille så berømt – selvsagt i kombinasjon med den utrettelige innsatsen til den legendariske innehaveren Hubert de Montille. Som på 2000-tallet overlot ansvaret til sønnen Etienne og datteren Alix.

Dro nordover

Etienne startet en ekspansjonsfase hvor blikket ble vendt nordover mot Côte de Nuits. Her sikret de seg parseller i både Clos Vougeot og Vosne-Romanée. Samt premier cru-en Aux Thorey.

Les mer om Côte de Nuits

Nuits Saint Georges 1er Cru Aux Thorey 2008 (99569) er en uhyre lekker vin med et stort lagringspotensial. Denne sør- og østvendte vinmarken med grusjord over kalkstein ligger nord for selve byen Nuits-St-Georges og regnes som en ekstra god premier cru. Det kan underskrives på gjennom de Montilles tolkning.

Klassisk de Montille-stil

Mer på hjemmebane er de Montille med Beaune 1er Cru Les Perrières 2008 (99784) . Ikke så utilnærmelig som de Montilles Volnay-er er i ung alder, men like fullt meget klassisk i sin fremtoning. Nok en vin for lang lagring.

Men begge vinene smaker himmelsk allerede etter en runde i karaffel, og spesielt til høstlige lekkerbiskener som lam - og elg når den er klar.

Velg blant disse fristende lammerettene

I dag er arbeidsdelingen hos de Montille at Etienne har ansvaret for de røde og Alix de hvite vinene. Før Etienne og Alix overtok for fullt etablerte de i 2003 sitt eget negociantselskap, Deux Montille Sœur-Frère, som fortsatt lever i beste velgående.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Nuits Saint Georges 1er Cru Aux Thorey 2008

Produsent:
Dom. de Montille
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund, Nuits St.-George
Pris:
499,90 kr
Varenummer:
9956901
94 Poeng
Les smaksnotatene »
 

Beaune 1er Cru Les Perrières 2008

Produsent:
Dom. de Montille
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund, Beaune
Pris:
399,90 kr
Varenummer:
9978401
92 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen