Dagens rett

Gratinert krabbe

Til tross for disse dagers varsel om giftige krabbeskjell enkelte steder langs kysten, våger vi oss likevel på en smak av havets store spiskammer. Vi tar det for gitt at kjøpmannens fiskedisk inneholder topp kvalitet. Litt chablis og ikke minst akevitt er glassets gleder til denne retten.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Gratinert krabbe

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 ss
0.5 stk
rød chillipepper i små terninger

Fremgangsmåte

I ovn 250-275 grader i ca 15 min.

Ta ut maten, vask og tørk krabbeskjellene.

Smelt smøret, rør inn melet og spe med fløten til en fyldig saus.

Tilsett chillipepper, ansjos og ansjoslake og la sausen småkoke i to-tre minutter. Rør inn gressløken og krabbekjøttet og smak til med salt og pepper.

Fordel stuingen i krabbeskallene, dryss ost og brød over og gratiner skallene midt i ovnen til skorpen er gyllen.

Serveres med brød og salat.

Sendt inn av

Foto: EFF

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok .

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen