På neste side finner du oppskriften på grillete auberginer

Auberginer er en utrolig fleksibel råvare og ulike utgaver av grillete marinerte auberginer brukes mye som så vel forretter som tilbehør til kjøtt eller fisk som selvstendig rett, for øvrig perfekt til kveldskosen kun med litt spekemat ved siden av.

Saftig må rødvinen være

Saftige grillviner er perfekte også til auberginene. Hvis du har tenkt å be mange til grillfest, er en boks svært praktisk. Billig, men saftig og svært så riktig med tanke på menyen er Matto di Bacco Barbera.

Helt i sør i Italia ligger vinområdet Puglia som er blitt en betydelig kilde til norske vinvaner. Mange av de rimelige vinene herfra er veldig kommersielle.  Antica Enotria Puglia Rosso 2015 er både rimelig og har karakter. Og helt topp til grillete grønnsaker.

 

Som antipasti

Selvsagt behøver det ikke være rødt til grillete auberginer. Søritalienske Rosaura 2017 er en uimotståelig saftig rosévin som matcher auberginene både med og uten følge av grillet lyst kjøtt, helt perfekt.

Men så er da produsenten helt i toppsjiktet, ikke bare i Campania (hvor Napoli og Pompeii ligger) men også i Italia. Feudi stiller nemlig sterkt i alle kategorier. Også til denne retten og til grillfest for øvrig.

Sjekk andre oppskrifter på forretter

Det  gjelder også den hvite Feudi di San Gregorio Falanghina Sannio 2017. En meget god hvitvin med så vel god fruktighet, friskhet som fedme.

Den er super til auberginene når de serveres som antipasti på ekte italiensk vis.

På neste side finner du oppskriften på grillete auberginer

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her