Dagens rett
Gi steinbit en runde i chili- og sitronmarinade og bli overrasket
Foto: (Ekaterina Molchanova)

Gi steinbit en runde i chili- og sitronmarinade og bli overrasket

Hot og herlig - steinbiten tåler ganske mye når det gjelder marinader og behandling, prøv bare selv.
29 Juli 2025 - 00:00

Fisk på grillen er veldig raskt å lage. Det som tar tid i denne oppskriften er marineringen. Og kompotten. Som er en stor porsjon. Om det blir noe til overs, holder den i kjøleskap i flere dager. Så har du til andre retter også, super til så vel fisk som kjøtt.

 

Grillet chilimarinert steinbit med sitron, småpotet og tomat-rosinkompott

Grillet chilimarinert steinbit med sitron, småpotet og tomat-rosinkompott

Fremgangsmåte

  1. Legg fisken i marinade før du starter med kompotten: Fres løk og hvitløk i olje til det blir gyllent. Rør inn tomatpuré og la den frese med i noen sekunder.
  2. Når tomatpureen freser sammen med fett blir den rundere på smak. Tilsett hvitvin og hermetiske tomater.
  3.  Dypp plommetomatene i kokende vann, flå av skinnet og del dem i to. Ta ut kjernene og kutt tomatkjøttet i små terninger.
  4. Ha dem sammen med resten og la kompotten småsurre i ca. 20 minutter. Rør inn rosiner og smak kompotten til med salt, pepper og oregano.
  5. Legg grillspyd av tre i vann.
  6. Grillspyd: Skjær steinbitfileten i pene porsjonsstykker. Press saften av to av sitronene. Hell sitronsaft og chilipepper over fisken og la den trekke i ca. 1 time.
  7. Tørk av fisken og dryss på salt og pepper.
  8. Tre fisken på trespidd og stek den i grillpanne eller på grill penslet med olje i 3--4 minutter på hver side
  9. Skjær den siste sitronen i båter, og grill sitron og småpotet sammen med fisken.
  10. Server fisken nygrillet med den gode kompotten ved siden av, eventuelt også en salat.

Tips: Dette er en stor porsjon med tomat-rosinkompott og den kan oppbevares i kjøleskap i flere dager. Så har du til andre retter også, super til så vel fisk som kjøtt.

Flere deilige retter med steinbit

Her finner du mange retter med sjømat på grillen

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Få servert 8 fantastiske viner fra Piemonte
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 22. september i Oslo

Få servert 8 fantastiske viner fra Piemonte

Den 22. september kan du nyte et bredt spekter viner fra en velkjent vinprodusent fra Piemonte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her