Grillet chilimarinert steinbit med tomat-rosinkompott
Foto: Bent Raanes & Sarah C. Sørensen

Grillet chilimarinert steinbit med tomat-rosinkompott

Steinbit på grillen som er chillimarinert og som får følge en deilig kompott. Kan du motstå denne retten?

Fremgangsmåte

Start med kompotten. Fres løk og hvitløk i olje til det blir gyllent. Rør inn tomatpuré og la den frese med i noen sekunder.

Når tomatpureen freser sammen med fett blir den rundere på smak. Tilsett hvitvin og hermetiske tomater.
 
Dypp plommetomatene i kokende vann, flå av skinnet og del dem i to. Ta ut kjernene og kutt tomatkjøttet i små terninger.
 

Ha dem sammen med resten og la kompotten småsurre i ca. 20 minutter. Rør inn rosiner og smak kompotten til med salt, pepper og oregano.

Legg grillspyd av tre i vann.

Skjær steinbitfileten i pene porsjonsstykker. Press saften av to av sitronene. Hell sitronsaft og chilipepper over fisken og la den trekke i ca. 1 time.

Dryss på salt og pepper. Træ fisken på trespidd og stek den i grillpanne eller på grill penslet med olje i 3--4 minutter på hver side

Skjær den siste sitronen i båter, rens aspargesstilkene og grill sitron og asparges sammen med fisken.

Server fisken nygrillet med den gode kompotten, eventuelt også poteter.

Flere deilige retter med steinbit

Her finner du mange retter med sjømat på grillen

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Helstekt fisk med saus som kicker er det som gjelder i dag
Dagens rett
Helstekt dorade med chilisaus, vårløk og grillet sitron

Helstekt fisk med saus som kicker er det som gjelder i dag

Lager du chilisausen selv, kan du bestemme akkurat hvor sterk den skal være. Og kombinasjonen av en saus som sparker og helstekt fisk er rett og slett sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nå er denne vinen kommet som et hvitt og like hemmelig knallkjøp
+
Ukens vin

Nå er denne vinen kommet som et hvitt og like hemmelig knallkjøp

Etiketten er gullfarget som peker på et eksklusivt innhold, men prisen er den samme vanvittig lave for en vin på dette nivået.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Er du ikke fan av Guinness, blir du det trolig med denne drinken
Ukens drink
Calcutta Cup drinkoppskrift med Guinness

Er du ikke fan av Guinness, blir du det trolig med denne drinken

Det er tonicen som frisker opp og endrer den klassiske Guinness/stout-smaken. Derfor kan du unne deg en god slurk til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Det er en grunn til at tyskere er ville etter denne retten
Dagens rett
Rollmops

Det er en grunn til at tyskere er ville etter denne retten

Det er ikke bare for at den smaker godt med en snaps, men også for at denne måten å tilberede sild på får ut den beste smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette tilbehøret gir ekstra karakter til grillspydene
Dagens rett
Iransk yoghurtsalat stil grillspydene

Dette tilbehøret gir ekstra karakter til grillspydene

Yoghurtsalat er en sommerfavoritt som skapt for ethvert grillmåltid, og så kjapp å lage at retten også midt i ferien. Prøv den også som dip til chipsen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik skaper du russisk stemning rundt middagsbordet i dag
Dagens rett
Hønsesalat med krabbe og lakserogn

Slik skaper du russisk stemning rundt middagsbordet i dag

Og da snakker vi ikke om høy begerføring og flerstemt sang, men derimot om en ekstra god vri på russisk salat som skal stamme fra Moskva.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her