- Legg fisken i marinade før du starter med kompotten: Fres løk og hvitløk i olje til det blir gyllent. Rør inn tomatpuré og la den frese med i noen sekunder.
- Når tomatpureen freser sammen med fett blir den rundere på smak. Tilsett hvitvin og hermetiske tomater.
- Dypp plommetomatene i kokende vann, flå av skinnet og del dem i to. Ta ut kjernene og kutt tomatkjøttet i små terninger.
- Ha dem sammen med resten og la kompotten småsurre i ca. 20 minutter. Rør inn rosiner og smak kompotten til med salt, pepper og oregano.
- Legg grillspyd av tre i vann.
- Grillspyd: Skjær steinbitfileten i pene porsjonsstykker. Press saften av to av sitronene. Hell sitronsaft og chilipepper over fisken og la den trekke i ca. 1 time.
- Tørk av fisken og dryss på salt og pepper.
- Tre fisken på trespidd og stek den i grillpanne eller på grill penslet med olje i 3--4 minutter på hver side
- Skjær den siste sitronen i båter, og grill sitron og småpotet sammen med fisken.
- Server fisken nygrillet med den gode kompotten ved siden av, eventuelt også en salat.
Tips: Dette er en stor porsjon med tomat-rosinkompott og den kan oppbevares i kjøleskap i flere dager. Så har du til andre retter også, super til så vel fisk som kjøtt.
Flere deilige retter med steinbit
Her finner du mange retter med sjømat på grillen