Fisk på grillen er veldig raskt å lage. Det som tar tid i denne oppskriften er marineringen. Og kompotten. Som er en stor porsjon. Om det blir noe til overs, holder den i kjøleskap i flere dager. Så har du til andre retter også, super til så vel fisk som kjøtt.
Dagens rett

Foto: (Ekaterina Molchanova)
Gi steinbit en runde i chili- og sitronmarinade og bli overrasket
Hot og herlig - steinbiten tåler ganske mye når det gjelder marinader og behandling, prøv bare selv.
29 Juli 2025 - 00:00
Grillet chilimarinert steinbit med sitron, småpotet og tomat-rosinkompott

Fremgangsmåte
- Legg fisken i marinade før du starter med kompotten: Fres løk og hvitløk i olje til det blir gyllent. Rør inn tomatpuré og la den frese med i noen sekunder.
- Når tomatpureen freser sammen med fett blir den rundere på smak. Tilsett hvitvin og hermetiske tomater.
- Dypp plommetomatene i kokende vann, flå av skinnet og del dem i to. Ta ut kjernene og kutt tomatkjøttet i små terninger.
- Ha dem sammen med resten og la kompotten småsurre i ca. 20 minutter. Rør inn rosiner og smak kompotten til med salt, pepper og oregano.
- Legg grillspyd av tre i vann.
- Grillspyd: Skjær steinbitfileten i pene porsjonsstykker. Press saften av to av sitronene. Hell sitronsaft og chilipepper over fisken og la den trekke i ca. 1 time.
- Tørk av fisken og dryss på salt og pepper.
- Tre fisken på trespidd og stek den i grillpanne eller på grill penslet med olje i 3--4 minutter på hver side
- Skjær den siste sitronen i båter, og grill sitron og småpotet sammen med fisken.
- Server fisken nygrillet med den gode kompotten ved siden av, eventuelt også en salat.
Tips: Dette er en stor porsjon med tomat-rosinkompott og den kan oppbevares i kjøleskap i flere dager. Så har du til andre retter også, super til så vel fisk som kjøtt.
Flere deilige retter med steinbit
Her finner du mange retter med sjømat på grillen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 262.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå