Grilltips til St. Hans og sommeren

Nordmenn blir stadig mer avanserte på grillfronten. Nå er det gassgrill som er den desiderte bestselgeren. Det viktigste blir jo likevel råvarene du legger på grillrista, og varierte forslag til dette samt godt drikke får du her.
Redaksjonen
19 Juni 2002 - 11:50

Også elektriske griller og støpte grillpeiser har økt kraftig i popularitet. Det viser en undersøkelse gjort for Opplysningskontoret for kjøtt. Og det er mannen som er grillsjefen, for undersøkelser viser at det er mannen i huset som oftest står for grillingen, og han er gjerne litt av en utstyrsfrik!

Videre grillhistorie og fakta om grilltyper samt sikkerhetstips får du etter disse herlige oppskriftene:

Helgrillet ytrefilet med foliebakte grønnsaker

Helgrillet ytrefilet med foliebakte grønnsaker

Fremgangsmåte

Gni fileten inn med salt og pepper. Stikk inn et steketermometer og grill på sterk varme ca. 4-5 minutter på hver side. Etterstek på middels varme til den har oppnådd ønsket temperatur. Grilltiden er avhengig av hvor godt man ønsker kjøttet s

Tips! Har du ikke stor grill med lokk eller vil jukse litt, kan du brune fileten i stekepanne inne på kjøkkenet først. Stikk inn et steketermometer og legg fileten inn i stekeovnen. Stek på 175 °C til steketermometeret viser rundt 60 grader. Etterstek fileten på grillen ute til den oppnår ønsket temperatur. Pass på at du ikke griller på for sterk varme, slik at den blir brent på utsiden. Kjøttet er rosa ved 65° C. Ved 70° C er det grått.

Legg gjerne hele fileten på en fjel og la gjestene selv skjære seg skiver. Server grillmaten med foliebakte grønnsaker og kokte nypoteter.

På jakt etter flere retter du kan lage på grillen så finner du 650 her.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Skinke og jordbærsmørbrød

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Spekeskinke fylt med brie

Fremgangsmåte

Skjær brie i skiver og legg halve fruer og mandarinbåter på hver ostebit. Rull en skive spekeskinke rundt hvert stykke. Fest med en tannstikker og legg på grillen. La de grille i et par minutter til osten blir myk. Server.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Grillspyd med mye godt

Grillspyd med mye godt

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i terninger, ca. 2 x 2 cm.

Tre kjøttet på spydet vekselvis med grønnsaker.

Surr baconskiver rundt grillspydet til slutt og fest på spydet i begge ender.

Pensle med olje og grill spydet i ca. 10-15 minutter.

Snu spydene underveis.

Server med potetsalat og en frisk grønn salat.

Her finner du veldig mange forskjellige oppskrifter på grillspyd

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Marinerte lammeskiver

Fremgangsmåte

Marinade
Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Legg kjøttet i en plastpose og hell marinaden over. Bland godt slik at marinaden kommer på alt kjøttet. Lukk posen og mariner i minst 2 timer. Snu på posen en gang i mellom.

Grill lammeskivene i ca. 10 - 15 minutter avhengig av hvor tykke de er. Server med en frisk tomatsalat, tzatsiki og bakte poteter.

Tzatsiki:
Ha yoghurt i et kaffefilter og la den renne av seg i ca. 20 minutter. Riv slangeagurken på et rivjern og dryss over salt. La den stå i ca. 15 minutter. Press ut vannet. Finhakk mynte og rør inn i yoghurten sammen med agurk og presset hvitløk. Smak til med salt, pepper og sukker. La Tzatsikien stå og trekke en stund før servering.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Provence-smør

Fremgangsmåte

Bland sammen alle ingrediensene og trill smøret til en rull som pakkes i plastfolie. Settes kaldt til det skal brukes.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

Grillsaus

Grillsaus
Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt
Guide

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt

Når du er forsynt med å knaske nyhøstede sommergulrøtter, kan du se på oppskriftene som forvandler denne gode råvaren til noe enda bedre.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

At noe så enkelt kan smake så godt
Dagens rett

At noe så enkelt kan smake så godt

Prøv denne oppskriften på bakt potet med skagensalat til middag i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her