Dagens rett
Avslutt grillsesongen på best mulig måte med helstekt filet, oppblåste poteter og rømmesaus
Foto: (matprat.no)

Avslutt grillsesongen på best mulig måte med helstekt filet, oppblåste poteter og rømmesaus

Grillsesongen er definitivt på tampen. Årsavslutningen bør derfor være en som huskes gjennom en lang og hard vinter.
07 Oktober 2023 - 00:00

Før du rydder bort grillutstyret for i år, la det få en siste sjanse. Vårt forslag av helstekt filet, av storfe, lam eller vilt, alt etter hva som passer best. Fråts i sesongens smaksrike grønnsaker og poteter til. Som saus, trenger du bare vår lettlagde rømmedip. 

Helstekt filet på grillen

Helstekt filet på grillen

Fremgangsmåte

  1. Gni inn filéten med paprikapulver, salt og pepper.
  2. Grilltiden er avhengig av hvordan man ønsker kjøttet stekt.
  3. Kjøttet stekes på grillrist nær varmen, 4-5 minutter på hver side.
  4. Grillristen heves så noe.
  5. Indrefilét blir etterstekt ved middels varme, 3-4 minutter på hver side. Ytrefilét noe lengere.
  6. Bruk gjerne et steketermometer. Når steketermometeret viser 62° C er kjøttet rosa.
  7. La kjøttet hvile i ca. 15 minutter før det skjæres opp.

Serveres med grønnsaker, salat og oppblåste poteter

Slik lager du rømmedip på 10 minutter som du har ved siden av

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kald rømmesaus med gressløk og sesamfrø

Kald rømmesaus med gressløk og sesamfrø

Fremgangsmåte

  1. Bland ingrediensene godt.
  2. Smak til sausen med salt og pepper.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Oppblåste poteter

Oppblåste poteter

Fremgangsmåte

  1. Vask potetene og del de i båter eller la de være hele om de er små.
  2. Legg potetene i langpannen.
  3. Ha på olje eller fett og drysse på salt og pepper samt hakkede urter.
  4. Stek ved 180 grader i ca. 30 min. eller til de har blåst seg opp og blitt gylne.

Her finner du flere spenstige potetretter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her