Grønnkålpizza

Grønnkålpizza

Fremgangsmåte

Deig:

1. Begynn med å helle melet på en bakeplate eller -bolle og lage en fordypning.
2. Smuldre gjæren oppi og tilsett dråpevis lunkent vann til gjæret blander seg godt.
3. Begynn forsiktig å kna melet inn i væsken og fortsett til du har en smidig og elastisk kule.
4. Pakk den inn i et kjøkkenhåndkle og la deigen hvile i en halv time.
5. Fukt en bakeplate med litt olivenolje og legg deigen oppå. Kjevle den tynn, og tynnest på midten, maks 3 mm. 

Fyllet:

1. Del mozzarellaen opp i små terninger.
2. Hell tomatbitene i et dørslag.
3. Del grønnkålen opp i biter. Ikke ta med stilken.
4. Forvell grønnkålen i 2 minutter. Hell i dørslag og klem ut så mye vann som mulig.
5. Legg kålbitene på et kjøkkenpapir.
6. Fordel tomater, ost og grønnkål utover pizzadeigen.
7. Kvern over godt salt og pepper. Drypp god jomfruolje over og sett inn i ovnen. 

Tips:
Har du spekeskinke eller rester av kokt eller røykt skinke, alternativt bacon eller pølser, smaker det veldig godt som topping på denne pizzaen. 

Prøv denne oppskriften på pizzasaus 

Se alle de fristende oppskriftene på pizza vi byr på

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Pizza fire årstider quattro stagioni - vegetarversjonen

Pizza fire årstider quattro stagioni - vegetarversjonen

Fremgangsmåte

  1. Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, salt og mel. La deigen heve til dobbel størrelse.
  2. Kjevle deigen tynt ut på bakepapiret.
  3. Eller bruk ferdig pizzabunn. 
  4. Bland soltørket tomat med hvitløk, oregano og olivenolje.
  5. Fordel utover deigen.
  6. Legg på mozzarellaost i terninger. 
  7. Stek aubergineskiver i tørr panne for å få ut fuktighet. 
  8. Fordel fyllet på pizzabunnen - på hver sin firedel.
  9. Strø finrevet parmesan.
  10. Stek ved 235° C i ca. 8-10 minutter.
  11. Rive over frisk basilikum ved servering.

Her finner du over 80 pizzaoppskrifter 

Prøv denne oppskriften på pizzasaus 

Slik lager du pizzadeigen selv

Slik velger du vin til pizza

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri
Dagens rett

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri

Denne suppeoppskriften med masse smak og krydder er perfekt nå som høstmørket er på sitt mørkeste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her