Krydder og farger i hverdagsmiddagen skaper glede og mørket føles ikke så tyngende. Når du kan lage denne retten på en knapp halvtime, får den raskt stempel som mandagsfavoritt.
Den kan med enkle grep gjøres vegetarisk, rett og slett ved å utelate kjøttdeigen iog bruke grønnsakskraft- eller buljong i stedet.
Her finner du mange deilige gryteretter
Hot kjøttdeiggryte med bønner
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Varm halvparten av smøret og oljen og stek kjøttdeigen. Legg den over i en stor gryte.
Varm resten av smøret og oljen og fres løk, hvitløk, gulrot og chili til løken er blank. Ha alt over i gryten.
Tilsett hakkede tomater, laurbærblad, vann og buljongterning. La det hele småkoke i 8-10 minutter.
Skyll bønnene godt og la dem renne av. Tilsett dem i gryten og kok opp slik at alt er gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper.
Her finner du mange deilige gryteretter
Vil du lage en gryterett med okse- eller kalvekjøtt ser du her
Eller vil du bruke lammekjøtt i gryta?
Kanskje en fiskegryte frister deg mer?
Hva med en gryterett med bare grønnsaker?
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Matprat/Kim Holthe
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 Poeng
Steinberger Riesling 2019
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 154,90 Basisutvalget -
86 Poeng
Gentil Hugel 2015
Frankrike
Volum: 1.500 Pris: 419,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Amundsen Ink & Dagger Modern Day IPA
Norge
Volum: 0.330 Pris: 41,90 Basisutvalget -
90 Poeng
Æblerov Frankofil
Danmark
Volum: 0.750 Pris: 184,90 Bestillingsutvalget -
82 Poeng
Jikiun Virgin Batch White IPA
Norge
Volum: 0.330 Pris: 59,90 Bestillingsutvalget -
78 Poeng
Imamura Koshu White 2018
Japan
Volum: 0.750 Pris: 218,90 Partiutvalget