Hummer med spinat og fersk asparges
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Kok hummerne i ca ti minutter i saltet kokende vann sammen med dill eller dillfrø. Vannet skal dekke hummerne godt. Obs: kok ikke for lenge.
Skjær medaljonger av stjerten med skallet på. Knekk klørne.
Lag en saus av hummerkraft og kremfløte. Kok biter av zucchini og asparges. Fres fersk spinat i smør.
Arranger hummerne på tallerken, legg opp zucchini, spinat og asparges. Garner med finskåret gressløk.
Dette er en uvanlig, men enkel, hummerrett som vekker beundring i sin spennende presentasjon. Til sausen benytter Mikael Öster hummerkraft som kokes etter en klassisk oppskrift. Men det går også bra med ferdig hummerkraft, som finnes ferdige i spesialforretninger. Selvfølgelig kan du også kjøpe ferdigkokt hummer.
Sendt inn av Mikael Öster, Tanums Gestgifveri
Foto: Tomas Yeh
Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.