Hummer med spinat, asparges og kremet saus
Foto: rudisill

Hummer med spinat, asparges og kremet saus

Dette er en uvanlig, men enkel, hummerrett som vekker beundring i sin spennende presentasjon.

Fremgangsmåte

  1. Kok hummerne i ca ti minutter i saltet kokende vann sammen med dill eller dillfrø. Vannet skal dekke hummerne godt. Obs: kok ikke for lenge.
  2. Skjær medaljonger av stjerten med skallet på. Knekk klørne.
  3. Saus: Kok opp hummerkraft og kremfløte. Kok inn til den tykner.
  4. Kok biter av zucchini og asparges. Fres fersk spinat i smør.
  5. Arranger hummerne på tallerken, legg opp zucchini, spinat og asparges. Garner med finskåret gressløk.

Tips: Til sausen benyttes hummer- eller skalldyrkraft som kokes etter en klassisk oppskrift. Men det går også bra med ferdig hummerkraft, som finnes ferdige i velassorterte forretninger. Selvfølgelig kan du også kjøpe ferdigkokt hummer.

Flere retter med hummer finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk
Dagens rett

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk

Den innebærer andre lett tilgjengelige råvarer, er rask og lage, og kan brukes både som forrett og hovedrett.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her