Dagens rett
Så enkelt lager du noe av det beste som finnes

Så enkelt lager du noe av det beste som finnes

Får du ikke tak i hummer, kan du godt lage denne retten med andre skalldyr.
Redaksjonen
05 September 2015 - 02:01

 At dene oppskriften er så genialt god, er ikke rart, for den er signert verdens beste kokk i øyeblikket, nemlig vår egen Ørjan Johannessen som vant Bocuse d'Or i vinter.

Vi har også andre oppskrifter på skalldyrsuppe

Her registrerer deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Hummersuppe med blomkål

Hummersuppe med blomkål

Fremgangsmåte

  1. Hummersuppe:
    Finhakk grønsakene og fres dei blanke i litt olje, ha i kvitlauken og timianen det siste minutet.
  2. Ha i tomatpuréen og fres vidare i eit par minutt.
  3. Ha så på hummerhovuda og steik vidare i 5 minutt. Knus gjerne hummerhovuda litt slik at du får ut så mykje smak som mogleg.
  4. Ha på væska og kok i 5 minutt. Trekk til sida, og lat den trekke i 10 minutt. Silast og holdes varm til ho skal serverast.
  5. Blomkålpuré:
    Kutt blomkål i like bitar. Dekk med vatn og kok møre.
  6. Sil vatnet frå, og køyr til ein tykk puré i blendar med smør og salt.
  7. Servering:
    Fyll eit varmt cocktailglas halvfullt med hummersuppa og legg ei skei blomkålpuré i midten.
  8. Legg ei reinsket hummerklo eller skiver av hummerhale på toppen og server med éin gong.

Tips: 
Denne retten er rik på smak og passer godt som forret for seks eller en liten hovedrett for fire.

Les meir om havets kardinal her

Flere hummer- og skalldyrretter

Her finner du mange flere deilige supper

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La barne lage middagen i dag - da spiser de garantert opp alt
Dagens rett

La barne lage middagen i dag - da spiser de garantert opp alt

Det er mye god mat i gode pølser, ikke minst når du gjør noe ekstra ut av dem. I denne lettvinte oppskriften (som alle kan klare) spiller pølsene en litt underordnet rolle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her