Marinert og grillet kalkunbryst med wokgrønnsaker og råstekte poteter

Marinert og grillet kalkunbryst med wokgrønnsaker og råstekte poteter

Fremgangsmåte

Bland marinaden. Skjær kjøttet i ca 1,5 cm tykke skiver og legg dem i en plastbolle. Hell marinaden over og bland godt slik at den dekker mesteparten av kjøttet. La står natten over eller minst to timer.

1 time før servering:

Vask og eventuelt skrell potetene. Skjær dem i tynne skiver, ca 2-3 mm, og fordel dem i ildfaste former eller på stekebrett (legg bakepapir i bunnen). Hell over olivenolje og bland godt. Dryss over salt og stek ved 190 grader (varmluft) i 25-30 minutter eller til potetene er pent brune.

Deretter forbereder du wokgrønnsakene:

Skjær kålen og vårløken i tynne strimler. Fjern eventuelle steiner i druen. Hvis woken er liten, kan du dele opp alt i to porsjoner og helle den første halvparten i et serveringsfat mens du woker resten. Varm opp oljen ved sterk varme (nest høyeste trinn både hvis du har gassbluss og hvis du bruker vanlig kokeplate. Du kan selvsagt også bruke grillen. Ha i hvitløken og fres lett under stadig omrøring. Tilsett kål og løk og fres videre mens du rører hele tiden. Når kålen har falt sammen, tilsetter du soppen og freser videre. La druene får et par raske runder sammen med kålblandingen og sett til side.

Så er tiden inne for å forberede kjøttet:

Ta det ut av marinaden og tørk dem med kjøkkenpapir. Ta vare på marinaden. Kok den opp, sil den over i et sausenebb og server ved siden av som en sjy. Grill kalkunskivene et par minutter på hver side. La dem få hvile et par minutter før servering.

Servering:

Sett kjøttet, grønnsakene og potetene på et bord og la alle få forsyne seg selv. Det er mest praktisk.

Flere spennende oppskrifter på kalkunbryst finner du her

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Norgesrekord i kokebokssalg

Eyvind Hellstrøms Grunnboka har snart solgt 200.000 eksemplarer på knappe tre måneder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her