Juleølmarinert viltfilet med juleølsaus og juleølposjert fiken
Antall porsjoner
Ingredienser
2 ss olje
Fremgangsmåte
Hell juleøl og sjalottløk over kjøttet og la stå i minst to-tre timer. Ta kjøttet opp og tørk godt av. Ta vare på marinaden.
Kok opp ølet som har vært brukt til marinaden og ha fikenene hele oppi. La trekke ved svak varme i fem minutter. Ta opp av ølet som tas vare på til sausen, og hold fikenene varme.
Kok opp eddik og sukker og ha oppi sjalottløk. La koke til all væske er fordampet og du har fått en sirupaktig konsistens. Tilsett ølet fra marinaden/posjeringen og eventuelt noe mer til du har 3 dl. Ha samtidig oppi kraften. Kok inn til en tredel gjenstår. Sil og rør inn 2 ss smør. Smak til med salt og nykvernet pepper samt friske timianblader.
Brun filetene i olje. Etterstek i ovn ved 180 grader i 4-6 minutter avhengig av tykkelse. La hvile i 5-10 minutter.
Anrett kjøttstykkene med sausen rundt samt smørdampet broccoli og knaskegulrøtter og Pommes Anna (klikk for oppskrift)
Sendt inn av Apéritif
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 Poeng
Grimbergen Dubbel
Belgia
Volum: 0.330 Pris: 33,70 Bestillingsutvalg -
87 Poeng
Schous Juleklassiker 2003
Norge
Volum: 0.330 Pris: 24,20 Tilleggsutvalg -
87 Poeng
les Domaines Paul Mas Cabernet Sauvignon-Syrah 2005
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 99,90 Bestillingsutvalg -
86 Poeng
Domaine de Roquemale 2003
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 99,90 Bestillingsutvalg -
84 Poeng
Ch. Valmoure 2003
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 96,00 Bestillingsutvalg -
80 Poeng
Saint-Benoit Grande Garde 2001
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 220,70 Bestillingsutvalg -
73 Poeng
CB Juleøl
Norge
Volum: 0.330 Pris: 34,30 Tilleggsutvalg
Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.