Dagens rett

Kjøttpudding med erter og brokkoli

Lag favoritten fra varmmatdisken, men her får kjøttpuddingen fyll av erter og brokkoli
Foto: (Elena_Danileiko)

Lag favoritten fra varmmatdisken, men her får kjøttpuddingen fyll av erter og brokkoli

Kjøttpudding er for mange ensbetydende med hverdagsmat av den litt kjedelige sorten. Når den pimpes opp med erter og brokkoli og en god tomatsaus eller soppsaus, blir det glede rundt middagsbordet.
16 Oktober 2022 - 23:00

Det er dessuten en veldig enkel rett å lykkes med. Du må bare passe på at den ikke steker seg tørr. Velger du medisterfarse, er du sikret et saftigere resultat. Den er fetere, men så er det jo i fettet at smaken sitter. Kjøttpudding av kjøttdeig bør tilsettes litt fett i form av olje eller smør, for å ikke blir tørr og smuldrete. Det er dessuten viktig å bruke steketermometer. 

Se våre andre oppskrifter på kjøttpudding

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Kjøttpudding med erter og brokkoli, tomatsalsa eller soppsaus

Kjøttpudding med erter og brokkoli, tomatsalsa eller soppsaus

Fremgangsmåte

  1. Tin erter og del brokkolien i biter. Kok brokkoli i 30 sekunder og skyll med kaldt vann. 
  2. Erter og brokkolibiter røres inn i farsen. Fyll en smurt form med farsen, og lag en glatt overflate. Stikk inn et steketermometer.
  3. Stek kjøttpudding i ovn ved 175° C i ca. 40-50 minutter. Den er ferdig når steketermometeret viser 65 ° C.
  4. Server med tomatsalsa med grønne oliven og chilisaus eller soppsaus (se oppskrift nedenfor). Og gjerne med en frisk salat til.

Soppsaus:

  1. Smelt margarin og rør inn hvetemel. Buljongkraft has i litt og litt om gangen.
  2. Rør godt mellom hver gang, slik at man unngår klumper.
  3. Tilsett sjampinjongbitene og la sausen småkoke i ca. 10 minutter.
  4. Smak til med soyasaus og pepper (kraften som har sevet ut av kjøttpuddingen under steking, kan siles og helles i sausen til passelig konsistens).
  5. Hakket persille tilsettes like før servering.

Tips: Kjøttpudding er også god på brødskiva som lunsj.

Flere oppskrifter på salsa finner du her

Se våre andre oppskrifter på kjøttpudding

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk
Dagens rett

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk

Den innebærer andre lett tilgjengelige råvarer, er rask og lage, og kan brukes både som forrett og hovedrett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween
Ukens drink

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween

Med halloween kommer også Bloody Mary, eller Bloody Maria som er navnet på versjonen med tequila i stedet for vodka.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk
Dagens rett

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk

Den innebærer andre lett tilgjengelige råvarer, er rask og lage, og kan brukes både som forrett og hovedrett.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her