Dagens rett

Klar tomatbuljong med dampet Ishavsrøye

Vi kommer stadig tilbake til ishavsrøye når forslag til smakfulle middager skal presenteres. Som drikkefølge har vi satt fokus på to friske og deilige hvitviner fra Italia og Tyskland.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Klar tomatbuljong med dampet Ishavsrøye

Fremgangsmåte

Kok opp vannet sammen med salt og krydder ,  legg i fisken og skru ned for varmen. La trekke i ca tre minutter, avhengig av tykkelse på fisken.

Tørk litt av porsjonsstykkene før de fordeles i suppetallerkener.

Tomatbuljong:
Fjern stilkfestet på tomatene, og blend til fin puré. Sil puréen gjennom et klede natten over (24 timer). Gir ca 1 liter helt klar tomatjuice/buljong.
 
Kok opp buljongen sammen med estragon, og tilsett så de blancherte grønnsakene, gressløk og korianderblader. Smak til med salt.

Slå buljongen over fisken, og drypp olivenolje rundt. Legg parmesan på fisken og avslutt med et lett dryss pepper.
 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen