Dagens rett

Kokt juletorsk med sandefjordsmør

Kvelden før kvelden serverer vi kokt juletorsk
Foto: (Godfisk.no)

Kvelden før kvelden serverer vi kokt juletorsk

Torsken er på sitt aller beste nå, og om du ikke har den som tradisjon på selve julaften, la den få spille hovedrollen dagen før.
23 Desember 2021 - 01:00

Nytrukket kritthvit vintertorsk som skiver seg pent, er noe av det vakreste som finnes på tallerkenen. Derfor er det veldig lite som skal til av tilbehør.

Den eldste generasjonen nøyde seg med smeltet smør, men sandefjordsmør er det mer høytid over. 

Kjøper du torskefilet i stedet for hel fisk, slipper du lett unna. Og det kan jo være praktisk om du som alle andre har en del uløst oppgaver kvelden før kvelden. 

Kokt juletorsk med sandefjordsmør

Kokt juletorsk med sandefjordsmør

Fremgangsmåte

Fisken:
Kok opp vannet med salt. Bruk gjerne en vid lav kjele. Ta kjelen av plata og legg i fisken. Sett kjelen på platen igjen og la vannet så vidt nå kokepunktet, ta kjelen til side og la fisken trekke 5-6 minutter til den er kokt. Ta fisken forsiktig opp og legg den over på varme tallerkener eller fat.

Sandefjordsmøret:
Kok opp fløten med persille. Ta kjelen av plata og rør inn smøret, ca 1 ss om gangen. Smak til med sitronsaft.

Server torsken med kokte gulrøtter og poteter samt sandefjordsmøret.

Tips: Server juletorsken med andre grønnsaker eller grønnsakblandinger. Lag en  saus tilsmakt med akevitt i stedet for sandefjordsmør. Skjell og andre skalldyr passer godt som tilbehør

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her