Sjømat skal ha veldig kort tid på grillen - for å ikke miste saftigheten. Det er faktisk lettere å kontrollere om du deler fisken opp i store terninger og pakker inn i bacon før du trer dem på grillspyd, for da holder baconet saftigheten inne i fisken. Men følge med hele tiden, for minuttene gå raskt.
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.
23 August 2025 - 00:00
Kveite og rekespyd for grillen

Fremgangsmåte
- Kutt kveitefileten i store terninger.
- Rull fisketerningene i salt og la dem trekke i ca. 20 minutter.
- Skyll og tørk fisken og pensle den med pesto.
- Rull bacon rundt fisken.
- Rens rekene.
- Del agurken langsetter, skrap ut frøene og skjær den så i tykke skiver.
- Tre fisk, reker og agurk vekselvis på spyd.
- Rør sammen olje og sennep og pensle det på spydene. Stek dem på grill i ca. 4 minutter, snu dem ofte.
- Server spydene med couscous eller en god potetsalat til.
Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen
Mariner selv med disse gode marinadene
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
New ZealandVolum: 0.75 l Pris: 174.90 kr Testutvalget86 POENG
Forsiden akkurat nå