Dagens rett

Basilikumkylling med risotto og chili-tomatsaus

Lårene er den beste delen av kyllingen, denne retten er lett å lykkes med

Lårene er den beste delen av kyllingen, denne retten er lett å lykkes med

For mens kyllinglårene godgjør seg i stekeovnen, lager du risottoen og sausen.
12 April 2022 - 23:00

Kyllinglår trenger mer tid i ovnen enn det tandre kyllingbrystet, men du belønnes med veldig god smak all den tid det er her det mørkere og mer smaksrike kjøttet sitter. Ventetiden bruker du til å lage en risotto og en tomatsaus med kick. Hvor mye kick du ønsker, avgjøres av hvilken type chilisaus du velger

Les mer om chilisauser her

Mange andre deilige retter med kyllinglår finner du her

Basilikumkylling med risotto og chili-tomatsaus

Basilikumkylling med risotto og chili-tomatsaus

Fremgangsmåte

Kyllinglårene:
Smør pesto på lårene. Legg dem i en smurt, ildfast form og drypp over smøret. Stek lårene midt i stekeovnen ved 180 °C i ca. 40 minutter.
 
Risottoen:
Fres løk og hvitløk i olje i en kjele til løken er blank. Ha i ris og safran og fres det litt. Hell i vinen og litt av kraften. Kok opp og rør i risen til all væsken er absorbert. Tilsett resten av kraften i 3-4 omganger og rør i risen. La væsken få absorbere mellom hver speing. Risen er ferdig etter ca. 15-20 minutter. Rør inn smør og parmesan til slutt.
 
Chili- og tomatcoulis:
Fres løk og hvitløk i olje i en liten kjele til løken er blank. Tilsett tomatene og kok dem i ca. 5 minutter. Hell over i en matprosessor og kjør sausen glatt. Ha den tilbake i kjelen. Rør inn tomatpuré og smak til med salt og chilisaus. Kok inn sausen noen minutter før servering.
Drypp litt saus over kyllinglårene og server med resten av sausen og risottoen. Pynt evt med friske basilikumblader.
 
Tips:
Sausen kan også lages av godt modne tomater. En fin måte å redde mat fra å havne i søpla.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her