Dagens rett

Kyllingfilet med varm oliven- og kaperssalsa og røsti

Gi kyllingen litt ekstra motstand i dag
Foto: (Matprat/Synøve Dreyer)

Gi kyllingen litt ekstra motstand i dag

Fredagen er til for å kose seg, og med denne oppskriften på saftig kylling begynner du helgen på en perfekt måte.
Redaksjonen
04 Desember 2020 - 02:00

Det er ikke godt å si hva som vil falle aller best i smak med denne retten, for både grønnsakene, røstien og kyllingen smaker aldeles herlig. Og best av alt: Det er fredag.

Du kan også ta en titt på våre andre oppskrifter med kylling 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

 

Kyllingfilet med varm oliven- og kaperssalsa

Kyllingfilet med varm oliven- og kaperssalsa

Fremgangsmåte

Brun kyllingfiletene raskt på hver side og stek dem ferdige i ovnen ved 180 grader i 5-6 minutter.

Kutt alle grønnsakene og olivenene i like store terninger - ca. ½ x ½ cm. Finhakk hvitløken. Dette kan med fordel gjøres i god tid.

Når kyllingfiletene er ferdig stekt så la dem hvile mens du gjør ferdig salsaen.

Varm olivenoljen i en dyp panne og tilsett grønnsakene. Fres grønnsakene raskt under omrøring til de er gjennomvarme.

Server kyllingen med salsaen og potet- og jordskokkrösti .

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Og finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Potet- og jordskokkrøsti

Potet- og jordskokkrøsti

Fremgangsmåte

  1. Skrell og riv poteter og jordskokker grovt. Finsnitt løken.
  2. Bruk kjøkkenpapir og klem ut så mye væske som mulig. Bland godt og krydre med salt og pepper.
  3. Smelt halvparten av smøret i en stekepanne og la det bli ordentlig varmt uten at det blir brunt.
  4. Legg de revne grønnsakene i stekepannen og trykk dem ut til en jevnt tykk kake.
  5. Stek røstien ved middels varme i 6-8 minutter på hver side. Klem den sammen et par genger under stekingen slik at den setter seg.
  6. Bruk en stor tallerken eller et lokk som hjelp når du skal snu den.

Røstien kan godt stekes ferdig i god tid og varmes i stekeovnen.

Flere oppskrifter på røsti

Se alt det gode du kan bruke poteter til

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her