La deg friste av påskens beste oppskrifter med appelsin
(DronG)

Sauser og marinade med appelsin

 

Appelsincurd

Fremgangsmåte

Ha appelsinsaft, skall og stjerneanis i en kjele og kok inn til ca. 1 dl. Tilsett saften av en halv lime.
 
Bland alle ingrediensene i en ildfast bolle/stålbolle. Sett bollen over en kjele med vann, og hold temperaturen rett under kokepunktet (ikke la bollen komme i kontakt med vannet).
 
Rør hele tiden til den tykner og har fått passe konsistens (ca. 20 minutter). Avkjøl og fyll på rene glass.
 

Sendt inn av

Foto: Eva Brænd

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Appelsinmarinade

Antall porsjoner

ca 1½ dl marinade

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til marianden. Ha hvitt kjøtt (kylling, svin, kalv) og marinaden i en plastpose.
 
Knyt posen og bland godt. La kjøttet marinere i minst to timer i romstemperatur, eller over natten i kjøleskap.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Cumberlandsaus

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

h

0.5 stk
0.25 ts
25 g
0.5 g

Fremgangsmåte

Rasp appelsinskallet, skrell og finhakk løken. Ha det 3 minutter i kokende vann. Avkjøl det raskt. 

Rør sennepspulver og malt ingefær sammen med appelsinsaft og sitronsaft. Bland det med ripsgelé. Ha i appelsinskallet og løken. Bland det godt.

La sausen trekke noen timer før bruk.

Sendt inn av

Foto: from_my_point_of_view

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Appelsindressing

Fremgangsmåte

Bruk en kjøkkenmaskin eller stavmikser til å blande dressingen. Kjør appelsinene til en fin masse og sped med de andre ingrediensene.

Samme fremgangsmåte brukes på andre fruktdressinger. Moden mango og pære egner seg veldig godt til dressinger.

Bruk en spiseskje sitron for å få fargen til å holde seg best mulig.

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Gulrotchutney

Fremgangsmåte

Skyll og skrell gulrøttene. Riv dem grovt.

Skrell løkene og skjær dem i terninger.

Vask appelsinene. Riv skallet, og press saften ut av appelsinene.

Bland gulrøtter, løk og appelsinsaft og -skall med vannet i en kasserolle, og la det småkoke under lokk ved svak varme i 5 minutter.

Tilsett resten av ingrediensene, og la det koke i ytterligere 5 minutter under omrøring.

Hell blandingen på varme, rengjorte glass. Sett på tette lokk. Oppbevares kjølig.

Sendt inn av

Foto: Mats Widén

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen