Appelsincurd

Appelsincurd

Fremgangsmåte

  1. Ha appelsinsaft, skall og stjerneanis i en kjele og kok inn til ca. 1 dl. Tilsett saften av en halv lime.
  2. Bland alle ingrediensene i en ildfast bolle/stålbolle. Sett bollen over en kjele med vann, og hold temperaturen rett under kokepunktet (ikke la bollen komme i kontakt med vannet).
  3. Rør hele tiden til den tykner og har fått passe konsistens (ca. 20 minutter). Avkjøl og fyll på rene glass.
 

Sendt inn av Melk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Appelsinmarinade

Appelsinmarinade

Fremgangsmåte

  1. Bland alle ingrediensene til marianden. Ha lyst kjøtt (kylling, svin, kalv) og marinaden i en plastpose.

  2. Knyt posen og bland godt.

  3. La kjøttet marinere i minst to timer i romstemperatur, eller over natten i kjøleskap.

Her finner du flere oppskrifter på deilig tilbehør til desserter og kaker

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Cumberlandsaus

Cumberlandsaus

Fremgangsmåte

  1. Rasp appelsinskallet, skrell og finhakk løken.
  2. Ha det 3 minutter i kokende vann. Avkjøl det raskt. 
  3. Rør sennepspulver og malt ingefær sammen med appelsinsaft og sitronsaft.
  4. Bland det med ripsgelé.
  5. Ha i appelsinskallet og løken. Bland det godt.
  6. La sausen trekke noen timer før bruk.

Her finner du mange deilige sauser

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

,DauserAppelsindressing

,DauserAppelsindressing

Fremgangsmåte

  1. Bruk en kjøkkenmaskin eller stavmikser til å blande dressingen. Kjør appelsinene til en fin masse og sped med de andre ingrediensene.
  2. Samme fremgangsmåte brukes på andre fruktdressinger. Moden mango og pære egner seg veldig godt til dressinger.
  3. Bruk en spiseskje sitron for å få fargen til å holde seg best mulig.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Slik lager du gulrotchutney

Slik lager du gulrotchutney

Fremgangsmåte

  1. Skyll og skrell gulrøttene. Riv dem grovt.
  2. Skrell løkene og skjær dem i terninger.
  3. Vask appelsinene. Riv skallet, og press saften ut av appelsinene.
  4. Bland gulrøtter, løk og appelsinsaft og -skall med vannet i en kasserolle, og la det småkoke under lokk ved svak varme i 5 minutter.
  5. Tilsett resten av ingrediensene, og la det koke i ytterligere 5 minutter under omrøring.
  6. Hell blandingen på varme, rengjorte glass. Sett på tette lokk. Oppbevares kjølig.

Her finner du flere oppskrifter på hjemmelaget chutney 

Flere oppskrifter på syltede grønnsaker finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjeldent møte med norsk vinmaker
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her