Lag din egen saft av hagens eller naturens godsaker

Oppskrifter hjemmelaget saft

(AnnaPustynnikova)

Appelsinsaften du lager selv blir best

 

Appelsinsaft

Antall porsjoner

50

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1.5 kg
1 l

Fremgangsmåte

Skrubb appelsinene helt rene under lunkent vann, og skrell av det gule skallet med en potetskreller. Pass på at du ikke får med noe av det bitre hvite skallet.
 
Kok opp vannet. Ha skall, sukker og sitronsyre i en stor kjele og hel over det kokende vannet. Rør av og til slik at sukkeret løser seg opp og la stå til den er kald.
 
Del appelsinene og klem ut all saft av de, bland saften sammen med sukkerblandingen. Sil saften godt og hell den opp på helt rene flasker.
 
Oppbevar saften kaldt, ca holdbarhet 3 - 6 måneder.
 

Sendt inn av

Foto: lenakorzh

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen