Lag en skikkelig festkake til påskekaffen

Lag en skikkelig festkake til påskekaffen

Appelsin og sjokolade hører sammen i en påskekake. Denne oppskriften er intet unntak.

Få Ukens kake som nyhetsbrev

Om du synes denne kaken er komplisert ut, er det et synsbedrag. Den er faktisk mye enklere enn første øyekast tilsier. Dessuten kan du tilpasse pynten etter tid, egen smak og humør.

Denne sjokolade- og appelsinkaken er også super

Du kan for eksempel bruke påskegodteri som pynt – det vil familiens yngste sette pris på. Eller du kan bruke tynne sjokoladeflak som Freia Ekstra Tynn Premium eller de du finner i Freia Dessertsjokolade-esken.

TIPS 1: Du kan også velge melkesjokolade for pynten. Det gjør smaken mer barnevennlig. Samtidig som utseendet forandrer seg.

TIPS 2: Ønsker du en enda mer «påskete» kake, kan du farge den hvite sjokoladen gul med konditorfarge.

Appelsin- og mandelkake

Fremgangsmåte

Kakebunn:
Mal mandlene. Tilsett egg og melis og pisk det sammen til en porøs røre.

Bland inn mel, smeltet og avkjølt smør og revet appelsinskall.

Hell røren over i en smurt springform, 24 cm i diameter, og stek kaken på nederste rille i stekeovnen ved 175 °C i ca. 30 minutter.

Hvelv kaken over på en rist. Hell presset appelsinsaft og eventuelt litt likør/konjakk over kaken. La den stå og trekke til den blir kald.

Sjokoladepynt:
Smelt hvit og mørk sjokolade hver for seg over vannbad. Ikke rør i sjokoladen før den er helt myk. Hell vel halvparten av hver sjokolade på stiv plast (ark for overhead) eller bakepapir. Stryk sjokoladen raskt ut ved hjelp av en stekespade. La sjokoladen stivne i kjøleskap.

Vær rask før resten av sjokoladen stivner: Fyll den i en sprøytepose med en tynn spiss. Sprøyt sjokoladen på kryss og tvers oppå kaken. La gjerne kaken bli kjøleskapskald før du pynter den ferdig.

Karamellisert appelsinskall:
Skrubb og skyll appelsinene godt under lunkent vann. Bruk en potetskreller og skjær skallet i brede strimler. Kok opp sukker og vann. La det koke til lys karamell. Slå av varmen og tilsett appelsinskall. Ta opp skallene enkeltvis med et pinsett eller lignende, og legg dem på bakepapir.

Hell karamellen som er igjen i kjelen i sikksakk-mønster over bakepapir som er smurt med litt olje.

Pynt kaken med de karamelliserte appelsinskallene. Brekk karamellstripene i store flak og legg på kaken. Brekk de tynne sjokoladeflakene i store biter og sett dem rundt kanten av kaken.

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Ukens kake som nyhetsbrev:
Hver torsdag får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen