Denne småretten blir ekstra morsom når den lages i krabbeskallet. Men da gjelder regelen en krabbe per porsjon. Derimot kan du fint bruke porsjonsskåler. Slik får flere smake. Det er praktisk når retten er en del av et større skalldyrbord.
Dagens rett
Kryddergratinert krabbe
Lag noe ekstra spennende til skalldyrbordet
Det smaksrike krabbekjøttet går godt sammen med andre intense smaker. Denne oppskriften må prøves til neste skalldyrfest.
04 Oktober 2025 - 00:00
Kryddergratinert krabbe
Fremgangsmåte
- Grav ut alt kjøttet av krabbeskallene.
- Lag en hvit saus (bechamel) av smør, mel og melk (smelt smøret, tilsett melet og spe med melken).
- Kokes i minst 5 minutter. Tilsett sennep og muskat og ta av varmen.
- Rør eggeplomme inn i et par ss av sausen.
- Rør deretter blandingen inn i selve sausen (dette for at sausen ikke skal skille seg, må ikke koke).
- Tilsett sherry, tabasco og vårløk. Smak til med salt og pepper.
- Rør krabbekjøttet forsiktig inn og fyll skallene med krabbesaus.
- Brun loffsmulene gylne i smør og dryss det på toppen.
- Settes inn i varm ovn eller under grillen til alt er gjennomvarmt.
- Hvis du har hele klør, legges disse ved så de får en god lunk.
- Dryss på paprika og legg ved sitron ved servering.
Loff og smør hører med.
Se hvordan du koker og renser krabbe her
Lekre krabberetter finner du her
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
Forsiden akkurat nå