Skalldyrfat fra Skipperstuen
Foto: Alf Børjesson

Skalldyrfat fra Skipperstuen

Nå skal du samle venner rundt et velfylt skalldyrsfat. Garantert et høydepunkt. Dessuten er det en så utrolig enkel måte å lage fest på.

Fremgangsmåte

Rens blåskjellene for rur og byssustråder.

Ha litt smør i en tykkbunnet kjele og fres hvitløk og sjalottløk på høy varme til blanke, ha i skjellene, hell på vin og damp dem under lokk til de åpner seg, 4—5 min. Rist på kjelen et par ganger.

Ta opp skjellene og dryss på litt finhakket persille.

Del hummeren i to og ta ut magesekken (paven) som sitter bak øynene. Hakk skallet på klørne med baksiden av en kraftig kniv.

Del sjøkrepsene i to og ta ut den mørke strengen. Åpne østersene. Klipp opp skallet på kongekrabben, brun kjøttet raskt i litt smør.

Skjær den hvite kamskjellmuskelen i tynne skiver, drypp på noen dråper god olivenolje og sitronsaft, dryss på salt og pepper og legg skjellmaten i små skåler eller skjeer.

Legg løyromen i små skjeer eller skåler.

Anrett alt høyt på fat som bildet viser. Legg på sitronbåter og friskt grønt og server med nybakt brød ved siden av.

Lekre retter med skalldyr

Se alle de fristende sausene

Har du lyst å legge til noen varme skalldyrretter, finner du oppskriftene her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Norges Sjømatråd

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her