Skalldyrfat fra Skipperstuen
Foto: Alf Børjesson

Skalldyrfat fra Skipperstuen

Nå skal du samle venner rundt et velfylt skalldyrsfat. Garantert et høydepunkt. Dessuten er det en så utrolig enkel måte å lage fest på.

Fremgangsmåte

Rens blåskjellene for rur og byssustråder.

Ha litt smør i en tykkbunnet kjele og fres hvitløk og sjalottløk på høy varme til blanke, ha i skjellene, hell på vin og damp dem under lokk til de åpner seg, 4—5 min. Rist på kjelen et par ganger.

Ta opp skjellene og dryss på litt finhakket persille.

Del hummeren i to og ta ut magesekken (paven) som sitter bak øynene. Hakk skallet på klørne med baksiden av en kraftig kniv.

Del sjøkrepsene i to og ta ut den mørke strengen. Åpne østersene. Klipp opp skallet på kongekrabben, brun kjøttet raskt i litt smør.

Skjær den hvite kamskjellmuskelen i tynne skiver, drypp på noen dråper god olivenolje og sitronsaft, dryss på salt og pepper og legg skjellmaten i små skåler eller skjeer.

Legg løyromen i små skjeer eller skåler.

Anrett alt høyt på fat som bildet viser. Legg på sitronbåter og friskt grønt og server med nybakt brød ved siden av.

Lekre retter med skalldyr

Se alle de fristende sausene

Har du lyst å legge til noen varme skalldyrretter, finner du oppskriftene her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Norges Sjømatråd

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her