Laks med nøtteskorpe og soppvinaigrette
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Kutt laksen i fire jevnstore stykker.
Dryss dem med salt og la dem ligge i ca. 5 minutter. Skyll saltet av og tørk fisken.
Varm stekeovnen til 170 grader.
Bland mandler, nøtter, sesamfrø, koriander og pepper og fordel det på laksestykkene. Drypp olje over og legg laksestykkene på bakepapir på stekebrett.
Stek laksen midt i ovnen til den er så vidt gjennomstekt, ca. 8 minutter.
Stek sopp og løk i smør og olje i ca. 5 minutter. Tilsett eddik og vann og la vinaigretten småsurre til løken er myk.
Smak til med salt og pepper, rør inn persille.
Anrett laksestykkene på varme tallerkener med vinaigretten rundt.
Her finner du de beste lakseoppskriftene
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Eksportutvalget for fisk
Foto: Kim Holthe
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 Poeng
Greywacke Wild Sauvignon 2017
New Zealand
Volum: 0.750 Pris: 269,90 Basisutvalget -
78 Poeng
Ch. K 2015
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 247,90 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Zorzal Eggo Blanc de Cal Sauvignon Blanc 2018
Argentina
Volum: 0.750 Pris: 299,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Matthiasson Napa Valley White 2015
USA
Volum: 0.750 Pris: 419,00 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Pedestal Margaret River Semillon Sauvignon Blanc 2016
Australia
Volum: 0.750 Pris: 179,70 Bestillingsutvalget -
92 Poeng
Moutardier Meunier Brut Nature 2012
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 500,30 Bestillingsutvalget

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.
Dagens rett på MMS og WAP