Dagens rett

Laks med sopp, spinat og nøttesjy

Slik får laksemiddagen ekstra god smak
Foto: (grandriver)

Slik får laksemiddagen ekstra god smak

Laks, sopp, poteter og valnøtter fungerer veldig godt sammen. Bare prøv denne oppskriften.
25 Februar 2023 - 01:00

Det er egentlig ikke så mye som skal til for å løfte en forholdsvis hverdagslig ingrediens som oppdrettslaks til nye høyder. Her er det sopp og nøtter som gjør susen. 

Har du selvplukket sopp i fryseren eller i tørket form, er det selvsagt fantastisk, men også butikksoppen gjør god nytte i denne retten.

Liker du ikke valnøtter, kan du bytte dem ut med andre nøttetyper og tilhørende olje. Slike oljer er eksklusive saker, så om du velger å droppe den, kan du bruke en god olivenolje og finhakket oliven i stedet for nøtter - det er også en veldig god kombinasjon. 

Vi byr på mange oppskrifter med laks

Laks med sopp, spinat og nøttesjy

Laks med sopp, spinat og nøttesjy

Fremgangsmåte

  1. Skrell potetene og skjær dem i skiver.
  2. Fordel den på et stekebrett. Drypp olje, salt og pepper over og stek i ovnen ved 180 grader til pent brune i ca 20 minutter.
  3. Rens soppen og del den i skiver.
  4. Stek sopp i valnøttolje. Tilsett valnøtter og kraft/buljong. Kok inn.
  5. Rør inn smør og smak til med salt og pepper.
  6. Stek lakseskivene gylne i panne med smør eller margarin eller i oljet grillpanne. Dryss over salt og grovkvernet pepper.
  7. Ta ut fisken og la spinaten "smelte" under omrøring i den samme pannen. 
  8. Legg potetene på tallerkener med laksen, spinaten og hell sopp-sjyen på toppen. 

Tips: Om du ikke har valnøttolje, kan vanlig olje brukes, men gir mindre nøttesmak til retten. 

Vi byr på mange oppskrifter med laks

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her