Dagens rett

Laks med sopp, spinat og nøttesjy

Slik får laksemiddagen ekstra god smak
Foto: (grandriver)

Slik får laksemiddagen ekstra god smak

Laks, sopp, poteter og valnøtter fungerer veldig godt sammen. Bare prøv denne oppskriften.
25 Februar 2023 - 01:00

Det er egentlig ikke så mye som skal til for å løfte en forholdsvis hverdagslig ingrediens som oppdrettslaks til nye høyder. Her er det sopp og nøtter som gjør susen. 

Har du selvplukket sopp i fryseren eller i tørket form, er det selvsagt fantastisk, men også butikksoppen gjør god nytte i denne retten.

Liker du ikke valnøtter, kan du bytte dem ut med andre nøttetyper og tilhørende olje. Slike oljer er eksklusive saker, så om du velger å droppe den, kan du bruke en god olivenolje og finhakket oliven i stedet for nøtter - det er også en veldig god kombinasjon. 

Vi byr på mange oppskrifter med laks

Laks med sopp, spinat og nøttesjy

Laks med sopp, spinat og nøttesjy

Fremgangsmåte

  1. Skrell potetene og skjær dem i skiver.
  2. Fordel den på et stekebrett. Drypp olje, salt og pepper over og stek i ovnen ved 180 grader til pent brune i ca 20 minutter.
  3. Rens soppen og del den i skiver.
  4. Stek sopp i valnøttolje. Tilsett valnøtter og kraft/buljong. Kok inn.
  5. Rør inn smør og smak til med salt og pepper.
  6. Stek lakseskivene gylne i panne med smør eller margarin eller i oljet grillpanne. Dryss over salt og grovkvernet pepper.
  7. Ta ut fisken og la spinaten "smelte" under omrøring i den samme pannen. 
  8. Legg potetene på tallerkener med laksen, spinaten og hell sopp-sjyen på toppen. 

Tips: Om du ikke har valnøttolje, kan vanlig olje brukes, men gir mindre nøttesmak til retten. 

Vi byr på mange oppskrifter med laks

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi lammemiddagen smak av Midtøsten eller Asia
Guide
Oppskrifter med lam

Gi lammemiddagen smak av Midtøsten eller Asia

Lam er viktigste kilde for kjøtt i en rekke land. Prøv noen av disse nye og spennende oppskriftene fra Midtøsten og Asia.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med all den deilige skreien i fiskedisken, må du benytte enhver sjanse til å nyte delikatessen
Dagens rett
Hvitvinsdampet torskefilet med sennepssaus

Med all den deilige skreien i fiskedisken, må du benytte enhver sjanse til å nyte delikatessen

Torsk eller skrei dampet i hvitvin med en syrlig saus med sennep og dill er en veldig god kombinasjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En klassiker som denne er velkommen som søndagsmiddag
Dagens rett
Kyllingfrikassé

En klassiker som denne er velkommen som søndagsmiddag

Frikassé er skikkelig retromat, men ikke mindre godt av den grunn. Perfekt etter en lang søndag i frisk aprilluft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne ferdigmiksede drinken er så god at du behøver ikke mer
Ukens drink
Nohrlund Gin & Mango Smash

Denne ferdigmiksede drinken er så god at du behøver ikke mer

Den lille flasken inneholder veldig gode smaker og nok til to drinker. Perfekt til solveggen i påsken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi lammemiddagen smak av Midtøsten eller Asia
Guide
Oppskrifter med lam

Gi lammemiddagen smak av Midtøsten eller Asia

Lam er viktigste kilde for kjøtt i en rekke land. Prøv noen av disse nye og spennende oppskriftene fra Midtøsten og Asia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med all den deilige skreien i fiskedisken, må du benytte enhver sjanse til å nyte delikatessen
Dagens rett
Hvitvinsdampet torskefilet med sennepssaus

Med all den deilige skreien i fiskedisken, må du benytte enhver sjanse til å nyte delikatessen

Torsk eller skrei dampet i hvitvin med en syrlig saus med sennep og dill er en veldig god kombinasjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Du trenger egentlig ingen oppskrift for en så enkel rett, men ta likevel en titt
Dagens rett
Spagetti med spekeskinke og hvitløk

Du trenger egentlig ingen oppskrift for en så enkel rett, men ta likevel en titt

Enklere og bedre kan en rett med spagetti knapt bli når den kombineres med spekeskinke, gode doser hvitløk, basilikum og parmesan.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en litt annen vri på pastaretten i dag
Dagens rett
Tagliatelle med sik

Lag en litt annen vri på pastaretten i dag

Om du ikke har sik i fryseren, kan du bruke annen type fisk fra fiskedisken. Uansett er retten vel verd å prøve selv om det ikke er så vanlig med fisk i pastaretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik viltgryte er ikke bare utrolig lettlaget, men også veldig god
Dagens rett
Viltgryte med snøfrisk

En slik viltgryte er ikke bare utrolig lettlaget, men også veldig god

Vltmiddag på fredagsmenyen føles som luksus, og er det også siden vi snakker om det beste fra norsk natur. Men frykt ikke. Du er i mål i løpet av en knapp halvtime. .

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassiker som denne er velkommen som søndagsmiddag
Dagens rett
Kyllingfrikassé

En klassiker som denne er velkommen som søndagsmiddag

Frikassé er skikkelig retromat, men ikke mindre godt av den grunn. Perfekt etter en lang søndag i frisk aprilluft.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her