Dagens rett

Laksesuppe med sellerirot, gulrot og fennikel

Så lett lager du en laksesuppe fra bunnen
Foto: (Azurita)

Så lett lager du en laksesuppe fra bunnen

Det smaker luksus, men denne suppen er, selv om lakseprisene er uhyrlige om dagen, ikke spesielt dyr. For en liten bit metter mange.
25 Mai 2023 - 00:00

Du kan også fint bruke fryst fisk til en suppe som denne. Da blir det enda rimeligere. Dessuten kan du erstatte laks med hvilken som helt annen type fisk. Har du ikke fiskekraft selv, kan den kjøpes, eller erstattes med fiskebuljongterninger. 

Laksesuppe med sellerirot, gulrot og fennikel

Laksesuppe med sellerirot, gulrot og fennikel

Fremgangsmåte

  1. Rens og finstrimle grønnsakene. Fres først sellerirot og gulrot i smør i en gryte, ca. 3 min.
  2. Legg i oppskåret fennikel og fres ytterligere noen minutter.
  3. Tilsett fiskekraft, hvitvinseddik, fløte og hakkede tomater.
  4. La det koke ca. 10 minutter til grønnsakene er myke.
  5. Smak til med salt og kajennepepper.
  6. Hvis du bruker matfløte og ønsker en tykkere suppe: Rør ut maisenna i litt kaldt vann. Visp det ned i suppen og la det koke opp.
  7. Skjær fisken i ca. 2 cm tykke terninger og ha dem i suppen. La dem trekke ca. 5 minutter.
  8. Hell suppen i tallerkener og dryss over hakket dill ved servering.

Se mange flere lekre fiskesupper her

Se våre andre oppskrifter med laks

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Har du ikke smakt ekte balsamico før, blir du overbevist etter å ha lest dette
+

Har du ikke smakt ekte balsamico før, blir du overbevist etter å ha lest dette

Det er området rundt den vakre middelalderbyen Modena i regionen Emilia Romagna at den ekte balsamicotradisjonen kommer fra. Hos Acetaia Giusti blandes kunnskap akkulmulert gjennom 17 generasjoner med nytenkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nå er lammeseongen i gang: Slik steker du en klassisk lammestek
Dagens rett

Nå er lammeseongen i gang: Slik steker du en klassisk lammestek

En klassisk lammestek blir trolig helgens smaksopplevelse. Overveldende godt uansett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med norsk eplesider i drinken smaker den både forfriskende og ekte
Ukens drink
Eplesidercocktail med bourbon

Med norsk eplesider i drinken smaker den både forfriskende og ekte

Sammen med god bourbon og ekstra godt ingefærøl får du i tillegg en fyldig og lett krydret funnfull.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en litt eksotisk vri på eplekaken
Ukens kake
Kokoseplekake

Lag en litt eksotisk vri på eplekaken

Har du hagen full av epler, og noen er litt for syrlige til å være gode å spise, er denne oppskriften en god løsning.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Har du ikke smakt ekte balsamico før, blir du overbevist etter å ha lest dette
+

Har du ikke smakt ekte balsamico før, blir du overbevist etter å ha lest dette

Det er området rundt den vakre middelalderbyen Modena i regionen Emilia Romagna at den ekte balsamicotradisjonen kommer fra. Hos Acetaia Giusti blandes kunnskap akkulmulert gjennom 17 generasjoner med nytenkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nå er lammeseongen i gang: Slik steker du en klassisk lammestek
Dagens rett

Nå er lammeseongen i gang: Slik steker du en klassisk lammestek

En klassisk lammestek blir trolig helgens smaksopplevelse. Overveldende godt uansett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv deg som mesterkokk i dag
Dagens rett
Bakt norsk kveite med agurksalat

Prøv deg som mesterkokk i dag

Denne lekre oppskriften er langt enklere enn den ser ut til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Best av 1200 nyheter: Nok en gang gir denne vinmarken en vin i en klasse og med en kraft som er vanskelig å overgå
+
Tester

Best av 1200 nyheter: Nok en gang gir denne vinmarken en vin i en klasse og med en kraft som er vanskelig å overgå

Blant de 1200 vinene som er testet før septemberslippet, er det mange klassikere som holder svært høy kvalitet - men også mørke skyer som truer i bakgrunnen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når du gratinerer laksen, lager den seg selv
Dagens rett
Fransk lakseform

Når du gratinerer laksen, lager den seg selv

I dag serverer vi en enkel, men velsmakende rett hvor laksen får fransk følge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med norsk eplesider i drinken smaker den både forfriskende og ekte
Ukens drink
Eplesidercocktail med bourbon

Med norsk eplesider i drinken smaker den både forfriskende og ekte

Sammen med god bourbon og ekstra godt ingefærøl får du i tillegg en fyldig og lett krydret funnfull.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her