Dagens rett

Lammeskank med kantareller

Dette kommer til å bli påskens beste smaksopplevelse
Foto: (Ericka Schiffman)

Dette kommer til å bli påskens beste smaksopplevelse

Lammeskanken har så mye smak, men den trenger tid på ovnen for å få alle smakene ut i kraften. Til gjengjeld behøver du ikke bruke så mye tid på tilbehøret.
Redaksjonen
30 Mars 2018 - 13:00

Så populære er lammeskankene at du betaler en høyere kilopris for dem enn selve låret. Men en eller to ganger i året, må du bare unne deg denne smaksopplevelsen. Og best av alt er at retten lager seg selv mens du nyter påsken fullt ut.

Se flere deilige lammeretter her  

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

 

Lammeskank med kantareller

Lammeskank med kantareller

Fremgangsmåte

Start med å smøre skankene inn med koriander, merian, oregano, rosmarin og chili. La dem ligge i en time.
 
Varm oljen i en jerngryte. Brun skankene og tilsett grønnsakene kuttet i terninger. Ha i tomatene.
 
Fyll på vann. La det hele koke i ca. 1 time under lokk, mens du gjør klar mosen.
 
Mandelpotetmos:
Skrell potetene og kok dem i vann uten salt. Når de er møre nok til å moses, slås vannet av.
 
Tilsett fløten. Mos det hele og rør det til en jevn masse sammen med kjørvel, timian og persille
 
Tilsett smøret og juster med mer fløte hvis det trengs. Det er stivelsen i potetene som avgjør om du nå har en suppe eller en fast mos. Smak til med salt og pepper og vent på skankene.
 
Når kjøttet løsner fra beinet er skankene ferdige, og du trenger kun å smake til med salt og pepper.
 
Stek kantarellene/soppen ved siden av i litt godt smør.
 
Legg opp maten på tallerken ved å legge mos på bunnen av en dyp, varm tallerken med en skank oppå. Øs opp av den gode kraften og ha de stekte kantarellene rundt om.
 
Pynt med frisk rosmarin.
 
Tips: Om du bruker tørket kantarell ellr annen sopp, må den bløtes før bruk. Ikke kast bløtevannet for det gir ekstra smak til kraften i gryta.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her