Dagens rett

Lammeskank med kantareller

Dette kommer til å bli påskens beste smaksopplevelse
Foto: (Ericka Schiffman)

Dette kommer til å bli påskens beste smaksopplevelse

Lammeskanken har så mye smak, men den trenger tid på ovnen for å få alle smakene ut i kraften. Til gjengjeld behøver du ikke bruke så mye tid på tilbehøret.
Redaksjonen
30 Mars 2018 - 13:00

Så populære er lammeskankene at du betaler en høyere kilopris for dem enn selve låret. Men en eller to ganger i året, må du bare unne deg denne smaksopplevelsen. Og best av alt er at retten lager seg selv mens du nyter påsken fullt ut.

Se flere deilige lammeretter her  

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

 

Lammeskank med kantareller

Lammeskank med kantareller

Fremgangsmåte

Start med å smøre skankene inn med koriander, merian, oregano, rosmarin og chili. La dem ligge i en time.
 
Varm oljen i en jerngryte. Brun skankene og tilsett grønnsakene kuttet i terninger. Ha i tomatene.
 
Fyll på vann. La det hele koke i ca. 1 time under lokk, mens du gjør klar mosen.
 
Mandelpotetmos:
Skrell potetene og kok dem i vann uten salt. Når de er møre nok til å moses, slås vannet av.
 
Tilsett fløten. Mos det hele og rør det til en jevn masse sammen med kjørvel, timian og persille
 
Tilsett smøret og juster med mer fløte hvis det trengs. Det er stivelsen i potetene som avgjør om du nå har en suppe eller en fast mos. Smak til med salt og pepper og vent på skankene.
 
Når kjøttet løsner fra beinet er skankene ferdige, og du trenger kun å smake til med salt og pepper.
 
Stek kantarellene/soppen ved siden av i litt godt smør.
 
Legg opp maten på tallerken ved å legge mos på bunnen av en dyp, varm tallerken med en skank oppå. Øs opp av den gode kraften og ha de stekte kantarellene rundt om.
 
Pynt med frisk rosmarin.
 
Tips: Om du bruker tørket kantarell ellr annen sopp, må den bløtes før bruk. Ikke kast bløtevannet for det gir ekstra smak til kraften i gryta.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Kyllingsalat med parmesankrutonger er på bordet i løpet av 20 minutter
Dagens rett

Kyllingsalat med parmesankrutonger er på bordet i løpet av 20 minutter

En fyldig salat som kan minne om en cæsarsalat, lager du raskt av ferdigstekt kylling - eller rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her