Kjøttdiskene er fylt til randen med ferskt lammekjøtt. Sesongen innvies derfor med en klassisk lammestek. Perfekt når hele familien samles rundt bordet.
Dagens rett
Foto: (SGAPhoto)
Nå er lammeseongen i gang: Slik steker du en klassisk lammestek
En klassisk lammestek blir trolig helgens smaksopplevelse. Overveldende godt uansett.
14 September 2024 - 00:00
Slik steker du klassisk lammestek
Fremgangsmåte
- Gni lammelåret godt inn med krydder og hvitløk.
- Legg løk og gulrøtter i smurt langpanne eller ildfast form.
- Legg i låret og stikk inn steketermometer, pass på at du ikke treffer beinet.
- Stek ved 125°C i ca 2 timer.
- Når steketermometeret viser 70°C er steken rosa, når det viser 76°C er den gjennomstekt.
- La steken hvile minst et kvarter innpakket i folie før den skjæres opp.
- Imens lager du saus av stekesjyen. Kok opp sjyen fra pannen med rødvin og soyasaus.
- La koke i 10-15 minutter.
- Pisk inn maizenna rørt ut i kaldt vann.
- Smak til med salt og pepper.
Serveres med fløtegratinerte poteter eller stekte potetbåter, sukkererter, gulrøttene fra stekingen, sopp og hakket persille.
Se våre andre oppskrifter på lammestek
Mange andre deilige retter med lam
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
92 POENG
-
91 POENG
-
91 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå